Citronu “siera” kūka ar mellenēm bez piena produktiem. Svaigēdāju recepte 0

Siera kūkas svaigēdāju analogs nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus, tāpēc bērni un pieaugušie, kuri cieš no alerģijām pret piena produktiem, var droši baudīt šo gardumu.

Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
“Lai krievi sēž, skatās un trīc, šie ir ievadvārdi!” Ukraina strauji iegūst “muskuļu masu” ballistikā
Lasīt citas ziņas

Indijas riekstus iemērc vai nu uz nakti vai uz vismaz 3-4 stundām.

Sasmalcina blenderī sastāvdaļas apakšējai kūkas kārtai. Riekstus labāk sadrupināt, nevis pārvērst miltiem līdzīgā konsistencē, tā veidosies interesantāka tekstūra. Apakšējai kārtai būtu jāsanāk kā lipīgai masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieklāj cepamajā formā (ar norādīto sastāvdaļu daudzumu tā var būt 8*11*6 liela) pārtikas plēvi un vienmērīgi noklāj apakšējo slāni. Ieliek saldētavā.

Sablendē Indijas riekstus, citrona sulu, medu, vaniļas sēklas un kokosriekstu eļļu.

Pēc vajadzības pievieno pāris karotes ūdens, taču pievērsiet uzmanību, lai masa izdotos bieza!

Pēc garšas pievieno vēl medu vai citronu. Kad izveidojusies vienmērīga masa, pusi no tās atliek malā. Otrai pusei pievieno mellenes un atkal rūpīgi samaisa.

Ar mellenēm sajaukto masu liek uz kūkas pamatmasas, nolīdzina ar lāpstiņu un atkal ieliek saldētavā. Kad augšējā masa nedaudz sastingusi, tai virsū klāj atlikušo, balto, masu.

Ja masa sanākusi bieza, kā tam arī vajadzētu būt, balto kārto var likt pat uzreiz.

Dekorē ar ogām.

Tur ledusskapī 3-4 stundas, līdz “siera” kūka sastingst. Bet var arī baudīt uzreiz.

Avots: badmama.com.ua

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.