Citronu “siera” kūka ar mellenēm bez piena produktiem. Svaigēdāju recepte 0

Siera kūkas svaigēdāju analogs nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus, tāpēc bērni un pieaugušie, kuri cieš no alerģijām pret piena produktiem, var droši baudīt šo gardumu.

Kokteilis
Ziemassvētki – brīnumu laiks, bet daļai zodiaka zīmju pārstāvju tās ir tīrās mocības! Uzzini, kuras zīmes patiesībā necieš šos svētkus
Kokteilis
Šīs 5 horoskopa zīmes ir vislielākās intrigu vērpējas un svēti tic sazvērestībām
Kokteilis
Arestēts Makrona galvenais sulainis. Viņš prezidenta acu priekšā darījis ko tādu, kas šokējis visu Franciju
Lasīt citas ziņas

Indijas riekstus iemērc vai nu uz nakti vai uz vismaz 3-4 stundām.

Sasmalcina blenderī sastāvdaļas apakšējai kūkas kārtai. Riekstus labāk sadrupināt, nevis pārvērst miltiem līdzīgā konsistencē, tā veidosies interesantāka tekstūra. Apakšējai kārtai būtu jāsanāk kā lipīgai masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieklāj cepamajā formā (ar norādīto sastāvdaļu daudzumu tā var būt 8*11*6 liela) pārtikas plēvi un vienmērīgi noklāj apakšējo slāni. Ieliek saldētavā.

Sablendē Indijas riekstus, citrona sulu, medu, vaniļas sēklas un kokosriekstu eļļu.

Pēc vajadzības pievieno pāris karotes ūdens, taču pievērsiet uzmanību, lai masa izdotos bieza!

Pēc garšas pievieno vēl medu vai citronu. Kad izveidojusies vienmērīga masa, pusi no tās atliek malā. Otrai pusei pievieno mellenes un atkal rūpīgi samaisa.

Ar mellenēm sajaukto masu liek uz kūkas pamatmasas, nolīdzina ar lāpstiņu un atkal ieliek saldētavā. Kad augšējā masa nedaudz sastingusi, tai virsū klāj atlikušo, balto, masu.

Ja masa sanākusi bieza, kā tam arī vajadzētu būt, balto kārto var likt pat uzreiz.

Dekorē ar ogām.

Tur ledusskapī 3-4 stundas, līdz “siera” kūka sastingst. Bet var arī baudīt uzreiz.

Avots: badmama.com.ua

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.