Foto. pexels.com/ Denniz Futalan

Varam derēt, tēju tu taisi nepareizi – pārlej verdošu ūdeni? Visi “noslēpumi” un nianses 0

Lai pagatavotu garšīgu un aromātisku tēju, ir svarīgi ne tikai izvēlēties kvalitatīvu tējas veidu, bet arī pareizi sagatavot ūdeni. Daudzi pieļauj kļūdu, apliejot tēju ar verdošu ūdeni, kas var negatīvi ietekmēt dzēriena garšu un veselīgās īpašības.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Krievijā masveidā atceļ tradicionālās 9. maija parādes. Kas pēkšņi noticis?
Lasīt citas ziņas

Kāpēc nedrīkst tēju pārliet ar verdošu ūdeni?

Verdošs ūdens, kura temperatūra sasniedz 100 °C, var “sadedzināt” tējas lapas, iznīcinot to smalkās garšas nianses un aromātu. Turklāt augsta temperatūra iznīcina daudzas tējā esošās vērtīgās vielas, piemēram, antioksidantus un vitamīnus, kas ir būtiski veselībai. Tas ir īpaši svarīgi zaļajai un baltajai tējai, kuras ir jutīgākas pret karstumu. Verdošs ūdens var arī padarīt tēju rūgtu vai pārāk stipru, sabojājot baudīšanas pieredzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.