Foto. pexels.com/ Denniz Futalan

Varam derēt, tēju tu taisi nepareizi – pārlej verdošu ūdeni? Visi “noslēpumi” un nianses 0

Lai pagatavotu garšīgu un aromātisku tēju, ir svarīgi ne tikai izvēlēties kvalitatīvu tējas veidu, bet arī pareizi sagatavot ūdeni. Daudzi pieļauj kļūdu, apliejot tēju ar verdošu ūdeni, kas var negatīvi ietekmēt dzēriena garšu un veselīgās īpašības.

Reklāma
Reklāma
Jau pirmajās sekundēs? Šīs 11 lietas vīrieši pamana sievietēs ātrāk, nekā tu domā
Ārsts nosūtīja mājās ar ausu infekciju – pēc stundas trīs bērnu mamma saļima un nomira. Šo traģēdiju varēja novērst… 77
“Tas vairs nav smieklīgi!” Agnese Zeltiņa trīs mēnešu laikā piedzīvojusi četras zādzības 1
Lasīt citas ziņas

Kāpēc nedrīkst tēju pārliet ar verdošu ūdeni?

Verdošs ūdens, kura temperatūra sasniedz 100 °C, var “sadedzināt” tējas lapas, iznīcinot to smalkās garšas nianses un aromātu. Turklāt augsta temperatūra iznīcina daudzas tējā esošās vērtīgās vielas, piemēram, antioksidantus un vitamīnus, kas ir būtiski veselībai. Tas ir īpaši svarīgi zaļajai un baltajai tējai, kuras ir jutīgākas pret karstumu. Verdošs ūdens var arī padarīt tēju rūgtu vai pārāk stipru, sabojājot baudīšanas pieredzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.