Foto. pexels.com/ Denniz Futalan

Varam derēt, tēju tu taisi nepareizi – pārlej verdošu ūdeni? Visi “noslēpumi” un nianses 0

Lai pagatavotu garšīgu un aromātisku tēju, ir svarīgi ne tikai izvēlēties kvalitatīvu tējas veidu, bet arī pareizi sagatavot ūdeni. Daudzi pieļauj kļūdu, apliejot tēju ar verdošu ūdeni, kas var negatīvi ietekmēt dzēriena garšu un veselīgās īpašības.

Reklāma
Reklāma
Šos ziedu veidus ieteicams labāk nevienam nedāvināt: tie var piesaistīt nelaimi un negatīvas emocijas
Kokteilis
TESTS. Kas tev šobrīd visvairāk vajadzīgs? Vēstulē, kuru izvēlēsies, ir Visuma atbilde tev
Kaut kas tiek noklusēts? Berlīnē armija gatavojas kaut kam nopietnam 153
Lasīt citas ziņas

Kāpēc nedrīkst tēju pārliet ar verdošu ūdeni?

Verdošs ūdens, kura temperatūra sasniedz 100 °C, var “sadedzināt” tējas lapas, iznīcinot to smalkās garšas nianses un aromātu. Turklāt augsta temperatūra iznīcina daudzas tējā esošās vērtīgās vielas, piemēram, antioksidantus un vitamīnus, kas ir būtiski veselībai. Tas ir īpaši svarīgi zaļajai un baltajai tējai, kuras ir jutīgākas pret karstumu. Verdošs ūdens var arī padarīt tēju rūgtu vai pārāk stipru, sabojājot baudīšanas pieredzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.