Foto. pexels.com/ Denniz Futalan

Optimālā ūdens temperatūra dažādiem tējas veidiem 0

Lai tēja atklātu savu pilno garšu un saglabātu veselīgās īpašības, ir jāievēro pareiza ūdens temperatūra atkarībā no tējas veida. Šeit ir galvenie ieteikumi:
– Melnā tēja: 85–95 °C. Melnā tēja ir izturīgāka, tāpēc to var apliet ar karstāku ūdeni, bet ne verdošu. Tas palīdz izvairīties no rūgtuma un izceļ bagātīgo garšu.
– Zaļā tēja: 70–80 °C. Pārāk karsts ūdens padara zaļo tēju rūgtu un iznīcina tās delikāto aromātu. Ļaujiet ūdenim nedaudz atdzist pēc vārīšanās.
– Baltā tēja: 65–75 °C. Baltā tēja ir visjutīgākā, un tai nepieciešama zemāka temperatūra, lai saglabātu maigo garšu un antioksidantus.
– Ūlunga jeb melnā pūķa tēja: 80–90 °C. Šai tējai nepieciešama vidēja temperatūra, kas atkarīga no tās apstrādes pakāpes (vieglāk apstrādātām – zemāka, stiprāk apstrādātām – augstāka).
– Zāļu tējas un augļu tējas: 90–95 °C. Šīs tējas parasti ir izturīgas pret karstumu, bet verdošs ūdens var mazināt aromātisko eļļu intensitāti.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.