5

Sarmīte Pujēna: “Liepājas partijas” spožums un posts reizē ir tās ieilgusī atrašanās varas pozīcijā. “Nav jau tā, ka viss būtu slikti…” saka liepājnieki. Tomēr bezdarba līmenis ir viens no augstākajiem valstī, liepājnieku skaits sarūk, vidējā alga – zem vidējās valstī, vieni no zemākajiem izdevumiem izglītībā uz vienu skolēnu. Partijas līderis Uldis Sesks izskatās noguris un visās debatēs piesauc industriālos parkus, kurus pašvaldība gadiem nespēj piepildīt, un noklusē virkni paša lobētu austrumu investoru, kuri tā arī nav neko pasākuši Liepājā (ne kompleksā “Māja”, ne bijušajā Linoleja rūpnīcā un “Liepājas maiznieka” teritorijā, ne citos iegādātajos objektos). Programmā solīts tas, ko pašvaldība beidzot bija sākusi darīt pēdējos gados: veloceliņi, ielu vingrošanas laukumi, dažādi būvobjekti, arī daudzinātā kurortoloģija, kas tomēr nekust no vietas. Un ir arī citi četrus gadus veci, bet joprojām neizpildīti solījumi. Ja šoreiz pietiktu jaudas visu uzrakstīto īstenot… Bet “mēs redzam, kas vēl ir jāizdara, un saprotam, kā to izdarīt”…

Reklāma
Reklāma

Atzīme: 2

Kārlis Strautiņš (“Vienotība”)

Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 133
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

* Dzimis 1978. gadā, beidzis Liepājas 1. vidusskolu (1996.), Liepājas Pedagoģijas akadēmijā ieguvis bakalaura (2000.) un maģistra (2002.) grādu pedagoģijā, pašlaik doktorantūrā studē komunikācijas vadību BA “Turība”.

* Kopš 2012. gada – Liepājas 6. vidusskolas direktors, pirms tam direktors privātskolā “Patnis” un K. Videnieka 77. Rīgas vidusskolas direktora vietnieks.

CITI ŠOBRĪD LASA

* “Vienotības” sarakstā kandidē kā bezpartijisks kandidāts, līdz šim partijās nav bijis un arī neplānojot stāties.

“Mēs fokusēsimies uz Liepājas attīstību un izaugsmi, par prioritāti izvirzot jaudīga tūrisma magnēta izveidi (piemēram, Eiropā vēl nebijušu zinātkāres centru). Mēs strādāsim pie universitātes transformācijas, lai Liepājā jaunieši kļūtu par prasmīgiem uzņēmējiem vai kompetentiem un kvalificētiem darbiniekiem.

Mēs veidosim liepājniekiem cienīgas vecumdienas Eko komūnā vai apmeklējot vitalitātes laukumus senioriem. Seniorus iesaistīsim sociālajā uzņēmējdarbībā, tādējādi papildinot ienākumus pensijai, piemēram, kļūstot par aukli vai pirmklasnieka pavadoni. Mēs strādāsim, lai valdībā lobētu ātrgaitas dzelzceļa satiksmes izveidi ar Rīgu.”

Jānis Lagzdiņš: Cienījams saraksta līderis – jauns, enerģisks, laikmetīgi domājošs vidusskolas skolas direktors. Viņš pavisam noteikti kvalificējas mēra vietnieka amatam. Ja “Vienotība” iegūtu vismaz vienu mandātu un Strautiņš kļūtu par deputātu, tā būtu “Dieva dāvana” Uldim Seskam. Gadījumā, ja “Liepājas partija” neiegūs absolūto vairākumu, tad “Vienotības” atbalsts Seskam, iespējams, ļautu saglabāt mēra amatu vēl uz četriem gadiem. Šādā scenārijā iegūtu arī pilsēta, jo Strautiņš nomainītu amatā neizteiksmīgo mēra vietnieku Vilni Vitkovski. Programmā ir vairāki interesanti priekšlikumi uzņēmējiem un jauniešiem. Teicami, ka partija vēlas atbalstīt ģimenes, kas pārceļas uz dzīvi Liepājā.

Atzīme: 4

Sarmīte Pujēna: “Vienotībai”, tāpat NA Liepājā vairs nebija ko zaudēt, – abas izlidoja no pašvaldības jau pirms četriem gadiem. Taču visu cieņu “Vienotībai”, kas piesaistīja mūsdienīgo skolas direktoru Kārli Strautiņu un vēl dažus jaunus, progresīvus cilvēkus. Partijas piedāvātā programma gan nav četros gados realizējama, toties iezīmē atbalstāmus ilgākā laikposmā īstenojamus mērķus (ātrgaitas satiksme ar Rīgu; Liepāja – “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” u. c.). Kopumā piedāvājums simpātisks, bet diez vai tas glābs šo partiju.

Reklāma
Reklāma

Atzīme: 3

Jurijs Hadarovičs. Foto – Evija Trifanova/LETA

Jurijs Hadarovičs (“Liepāja kvadrātā”)

* Dzimis 1975. gadā, beidzis Liepājas 11. vidusskolu (1994.), ieguvis ekonomista kvalifikāciju Rīgas Tehniskajā universitātē (2005.) un vēlāk turpat arī maģistra grādu muitas un nodokļu administrēšanā (2007.).

* Vienpadsmit gadus vadījis maksas autostāvvietas uzņēmumu, strādājis par tirdzniecības menedžeri SIA “Lauma Fabrics”, nodarbojies ar boksu.

* 2013. gadā no “Saskaņas” saraksta ievēlēts Liepājas domē, kur kļuvis par mēra vietnieku tūrisma un investīciju jautājumos, bet vēlāk no partijas izslēgts par “valdes lēmumu nepildīšanu” un “pārmērīgu sadarbību ar Liepājas mēru Uldi Sesku”.

* Deviņdesmitajos gados krimināli sodīts par liecinieka nelikumīgu iespaidošanu, pirms tam tiesāts arī par izspiešanu, bet attaisnots.

“Mūsu programma ir vērsta uz Liepājas attīstību un stabilitāti! Es strādāju pašvaldībā jau četrus gadus, un ir daudz iesākto projektu, kuru realizāciju mēs noteikti turpināsim – radīsim jaunas darba vietas, atbalstot uzņēmējdarbību, atbalstīsim sociāli mazāk nodrošinātos cilvēkus, rūpēsimies par pilsētas vides labiekārtošanu.”

Jānis Lagzdiņš: Slikti, ja politiķis augsto amatu izmanto arī savām interesēm, bet vēl sliktāk, ja viņš nedara neko. Tāds bija mēra vietnieks Jurijs Hadarovičs. Ar viņu asociējas tikai skandāli. Viņš Seskam bija izdevīgs, jo bija bez ambīcijām un problēmas neradīja. Viņš radīja problēmas partijai “Saskaņa”, jo nepildīja Rīgas “bosu” pavēles. Man patīk partijas “Liepāja kvadrātā” programma, jo tur ir daudz konkrētu darāmo darbu, īpaši vides un transporta jomā. Būtu lieliski, ja Hadaroviču ievēlētu un viņš varētu savus solījumus izpildīt. Bet brīnumi notiek ļoti reti.

Atzīme: 3

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.