Foto – Timurs Subhankulovs

– Un viņam jāklauvē pie Merkeles vai Obamas durvīm? 33

– Ja Latvijas prezidentam būs ko teikt, tās atvērsies pašas no sevis un laipni aicinās iekšā. Esmu pieredzējis, ka mūsu nelielās valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 2002. gada NATO samitā Prāgā saka runu un pēc tās visu lielvalstu vadītāji pieceļas kājās, un zālē skan grandiozas, nerimstošas ovācijas. Toreiz runāja arī abu Baltijas kaimiņvalstu līderi, taču viņu runas saņēma tikai pieklājības aplausus. Lai gan tēma, kas tika apspriesta, bija viena un tā pati. Tātad, ko mēs šodien sūtīsim pie Merkeles vai Obamas durvīm?

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

E. Līcītis: – Tad jāaicina Vaira kā diža prezidente atpakaļ?

– Vaira tiešām bija laba. Bet starp kandidātu vārdiem, kurus dzirdam minētus, ir arī citi interesanti cilvēki. Manuprāt, Egils Levita kungs ir ļoti piemērots šiem laikiem, lai ieņemtu augsto amatu. Latvijā viens otrs viņa nelabvēlis propagandē – viņš, lūk, mīt kaut kur Rietumu tiesu sistēmā un nenieka nesaprot no Latvijas. Egilu Levitu pazīstu kopš 1989. gada, kad viņš rakstīja mūsu valstiskuma atjaunošanas dokumentus, vēlāk kopā bijām vienā valdībā. Viņš vienmēr zināja, ko Latvijai darīt. Lūk, vēl apbrīnojamāks Levita darbības fakts! 1983. gadā, kad Latvijas brīvība 99,99% ļaužu šķita nesasniedzams sapnis, tieši viņš izstrādāja un panāca Eiropas Parlamenta rezolūciju par Baltijas valstu dekolonizāciju. To varēja panākt spēcīgs cilvēks, kas pārliecina lielākās Eiropas politiskās grupas. Un vēl nesen, pirms gada, uz Levita pleciem gulās Satversmes preambulas pilnveidošanas, latviešu nācijas juridiskās kvalifikācijas process. Tas ir veikums, kas spilgti runā par cilvēku!

CITI ŠOBRĪD LASA

V. Krustiņš: – Nē, nu kāpēc ne – cienījams, atbalstāms amata pretendents. Politiķi Saeimā skaitot balsis, kam ir lielākas, kam mazākas izredzes, lai kļūtu par prezidentu, bet diezin vai viņi varēs pilnīgi un galīgi ignorējot sabiedrības noskaņojumu. Koalīcijai neesot taču vietā nolikta kandidāta, tāpēc varbūt arī Levita kungs varētu parādīties priekšplānā. Viņa parādīšanās priekšplānā ir svarīga kaut tāpēc, ka kandidātus skatās, vērtē un salīdzina.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.