Foto – mosfoodnews.ru

Zemeņu deserts ar biezpienu un želatīnu fotoreceptē 0

1. Vienas želejas paciņas saturu ieliek karstā ūdenī. Es parasti izmantoju nedaudz mazāk ūdens, kā norādīts uz paciņas, lai želeja labāk sastingtu. Iegūto šķidrumu salej augstās glāzēs. Protams, ideālā gadījumā želeju var pagatavot pats – no želatīna, zemeņu sulas vai sīrupa.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

2. Lai želeja sastingtu, veidojot slīpu virsmu, glāzes var ielikt ledusskapī slīpi. Es izmantoju garenu stikla trauku, kurā glāzes saliku šķībi.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Kamēr stingst želeja, pagatavoju biezpiena kārtu. Tas ir ļoti vienkārši – samaisīju biezpienu ar cukuru un skābo krējumu (sastāvdaļas principā pēc garšas). Rūpīgi saspaidīju. Krūzītē ar 100 ml ūdens atšķaidīju 10 g želatīna, rūpīgi samaisīju un pievienoju biezpienam.

4. Biezpiena masu ieklāju uz jau sastingušās želejas, nu jau taisnā kārtā. Un atkal noliku ledusskapī sastingšanai.

5. Nākamai kārtai ņēmu zemenes un pūdercukuru. Zemenes var sablenderēt. Taču man gribējās, lai būtu sagaršojami zemeņu gabaliņi, tāpēc es zemenes saspaidīju ar kartupeļu spiedi. Zemeņu biezeni samaisīju ar pūdercukuru, lai garša būt harmoniskāka, bez cukura gabaliem.

6. Zemeņu kārtu izklāju virs biezpiena kārtas.

7. Pienāca kārtas riekstiem. Var izmantot jebkurus riekstus. Man bija neapēsti zemesrieksti šokolādē. Sasmalcināju tos, taču ne pārāk smalki – atkal jau izmantoju kartupeļu spiedi.

8. Riekstus izliku uz gatavā deserta.

9. Pa virsu liku zemenes.

10. Labu apetīti!

Avots: mosfoodnews.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.