Foto – AFP/LETA

Ukrainas prezidents atlaiž parlamentu 0

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdienas vakarā paziņojis par parlamenta – Augstākās radas – atlaišanu un 26.oktobrī izsludinājis jaunas parlamenta vēlēšanas.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Prezidents uzskata to par vienīgo pareizo lēmumu, jo lielākā daļa pašreizējā parlamenta sastāva deputātu, būdami lojāli toreizējam prezidentam Viktoram Janukovičam, balsojuši par 16.janvārī pieņemtajiem likumiem, kuru dēļ gāja bojā Maidana aktīvisti, tviterī paziņoja prezidenta preses sekretārs Svjatoslavs Cegolko.

Porošenko aicinājis Ukrainas demokrātiskos spēkus piedalīties jaunās vēlēšanās “ar vienotu proukrainisku, proeiropeisku komandu”. Viņš norādījis, ka daļa līdzšinējo deputātu veido “piekto kolonnu”, nepārstāvot tās tautas intereses, kura viņus ievēlējusi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Prezidentam saskaņā ar Ukrainas konstitūciju ir tiesības atlaist parlamentu sakarā ar to, ka pēc koalīcijas iziršanas 24.jūlijā mēneša laikā jaunu koalīciju tā arī nav izdevies izveidot.
Deputātiem tā arī nav izdevies veikt grozījumus vēlēšanu likumā, tādēļ domājams, ka jaunās vēlēšanas, visticamāk, notiks pēc vecās shēmas, kad puse deputātu tiek ievēlēti no partiju sarakstiem un puse – pēc mažoritārās sistēmas vēlēšanu apgabalos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.