Karīnas Miezājas foto

Par filmas “Dvēseļu putenis” tapšanu tās veidotājs Dreibergs sola informēt februārī 0

Filmas “Dvēseļu putenis” veidotājs Dzintars Dreibergs par projektu un tā attīstību sola informēt februāra sākumā.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Tā kā viņš darbu pie filmas sācis nesen, Dreibergam vēl nepieciešams nokārtot līgumu formalitātes un citas tehniskas lietas. Februāra sākumā plānots pasākums, lai informētu sabiedrību un presi, aģentūrai LETA pastāstīja filmas veidotājs.

“Pašlaik varu pateikt to, ka man ir milzīgs gods strādāt pie šīs filmas tapšanas,” uzsvēra režisors.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dreibergs ir dokumentālo filmu režisors. Pagājušā gada augustā pirmizrādi piedzīvoja viņa filma “Nāc ar mani padejot!”, kura tapusi 10. Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā. Dreibergs ir arī filmas “Lones soms” režisors – tā tika izrādīta dokumentālo īsfilmu ciklā “Latvijas kods”. Pērn kopā ar režisoru Viesturu Meikšānu viņš veidojis kino projektu “Plūdi un saulgrieži Straumēnos”.

Dreibergs piedalījies arī producenta Andreja Ēķa jaunākās filmas “Kas te tik laikmetīgs?” veidošanā. Viņš veidojis arī īsfilmu par gudru pārvietošanos pilsētā “Misija – gudrais pilsētnieks” un piedalījies televīzijas raidījuma “Te!” veidošanā. 2010. gadā pirmizrādi piedzīvoja arī viņa dokumentālā filma par sportistu ģimeni “Padoties aizliegts”. Dreiberga filma “Dusechka” savulaik iekļuvusi festivāla “Lielais Kristaps” laureātu vidū kā labākā studentu filma.

Jau ziņots, ka filmas “Dvēseļu putenis” veidošanu no SIA “Studija F.O.R.M.A” ir pārņēmusi režisora Dreiberga studija, aģentūru LETA informēja Nacionālajā kino centrā (NKC).

NKC pagājušā gada decembrī ar Dreiberga studiju noslēdzis līgumu, piešķirot tai 200 000 eiro filmas veidošanai. Vēl 200 000 eiro studijai paredzēts piešķirt šī gada beigās. NKC sola sekot līdzi studijas darbam. Līgumā noteikts, ka pirmajiem rezultātiem filmas veidošanā vajadzētu būt jau septembrī.

Kā ziņots, izskatot 2013. gada budžetu, Saeima atbalstīja filmas projekta “Dvēseļu putenis” attīstību, piešķirot 25 000 latu (35 571 eiro) no valsts budžeta līdzekļiem “Studijai F.O.R.M.A”. Studija izstrādāja filmas projektu, bet tās ražošanu neuzsāka, jo tika lauzts līgums ar Aleksandra Grīna tiesību turētāju – rakstnieka mazmeitu Noru Romanu. Viņu neapmierināja tas, ka studijas izstrādātais scenārijs neatbilst grāmatas motīviem.

NKC atzīst, ka studija savu darbu ir padarījusi, jo, pēc NKC pārstāvja Ulža Dimiševska teiktā, ne visas filmas, kuras aizsāk, tiekot saražotas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.