Mobilā versija
+4.1°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
5. februāris, 2014
Drukāt

Apelsīnu kēkss ar medu un mandelēm. Fotorecepte (1)

Foto - http://foto-recepti.ru/Foto - http://foto-recepti.ru/

Šim kēksam ir kēksiem neierasta struktūra, tas ir it kā blīvs, tomēr tomēr tas ir tikai vizuāli, ne garšas ziņā. Mitri apelsīni saspiež mīklu, bet mandeles un sviests dod miltainumu un mīkstumu. Ja gribas poraināku struktūru, pievienojiet karotīti cepamā pulvera, kaut gan bez tā var pilnīgi iztikt.

Piedāvātā glazūra lieliski sader ar kēksu. Taču, ja nav noskaņojums to gatavot, var iztikt ar ātro cukura glazūru, ko gatavo, pūdercukuru ar pāris karotītēm ūdens, sastāvdaļas uzsildot, līdz veidojas piemērota tekstūra. Tiesa, tāds pārklājums būs caurspīdīgs.

Sastāvdaļas:

1 liels apelsīns

200 g sviesta

115 g cukura

80g medus

3 nelielas olas

200 g miltu

60 h maltu mandeļu

pūdercukurs (200 g) vai pomāde pārklāšanai

apelsīnu miziņa rotāšanai

 

Kā gatavot?

Uzsildiet plīti līdz 180 grādiem.

Sasmērējiet ar sviestu un pārkaisiet ar miltiem 10 x 20 cm lielu pannu.

Ar sodu nomazgājiet apelsīnu, kārtīgi noslaukiet un lieciet katliņā, pārklājot ar ūdeni tik daudz, lai tie būtu pilnībā pārklāti. Vāriet pusotru stundu, līdz apelsīni kļūst mīksti. Apelsīnus jāvāra tik ilgi, lai tie kļūtu ļoti mīksti – tad tos varēs sablenderēt pilnībā. Sagrieziet izvārīto apelsīnu un izņemiet kauliņus, ja tādi ir.

Sablenderējiet apelsīnu, izveidojiet tādu kā putriņu.

Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Veidojiet maisījumu no sviesta, cukura un medus. Sakuliet.

Pa vienai pievienojiet olas, katru reizi sakuļot krēmveidīgā masā.

Piekaisiet maltas mandeles, pielieciet apelsīna “putriņu” un labi sablenderējat.

Iekaisiet miltus un samaisiet. Nemaisiet ilgi.

Ieklājiet mīklu ietaukotā un ar miltiem apbārstītā formā.

Cepiet 180 grādu temperatūrā 40-50 minūtes. Atdzesējiet.

Pārklāj ar gatavo glazūru, ko uzsilda un pievieno karotīti ūdens.

Rotā ar apelsīnu miziņu. Tikai atceraties, ka tā ar laiku sakalst.

Recepte no foto-recepti.ru

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Kāpec ir jāiesmērē panna, ja keksu cep formā?!

Draugiem Facebook Twitter Google+