Mobilā versija
Brīdinājums +1.0°C
Daina, Dainis, Dainida
Svētdiena, 22. oktobris, 2017
26. jūnijs, 2015
Drukāt

Glicerīnu skaistumkopšanā – ar mēru

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

“Mana draudzene sejas kopšanai izmanto glicerīnu: piejauc to sejas krēmam un klāj uz ādas. Tas lieliski mīkstina. Arī brūno plankumu viņai nav. Lūdzu, pastāstiet par glicerīna īpašībām un iespējām to izmantot skaistumkopšanā! Varbūt to var lietot kopā ar kādām eļļām?” Maija Rīgā

Atbild ārstniecības un skaistumkopšanas centra “Verdi” kosmētiķe Ilze Lieģe: “Glicerīns ir caurspīdīgs, bezkrāsains, viskozs spirts ar saldu garšu, kas, salīdzinot ar citiem līdziniekiem, ir relatīvi maztoksisks. Tas var būt dabiskas izcelsmes vai arī iegūts sintētiski, kas nav tik vērtīgs.

Skaistumkopšanā glicerīnu izmanto kā ādas virs­kārtas mitrinātāju un mīkstinātāju, tam piedēvē arī pretgrumbu iedarbību. Tas veido aizsargkārtiņu jeb plēvīti, neļaujot ādai izžūt. Balinoša iedarbība nav novērota. Vajadzētu ņemt vērā, ka āda pie glicerīna pierod un vēlas saņemt arvien vairāk. Pārtraucot to lietot, var rasties sajūta, ka āda ir ļoti sausa.

Glicerīnu tīrā veidā nav vēlams lietot ziemā telpās ar sausu gaisu. Ja gaisa mitrums mazāks par 65%, tas piesaistīs mitrumu no ādas dziļākajiem slāņiem, kļūstot par žāvējošu elementu.

Glicerīns mēdz būt gan sejas, gan roku krēmu sastāvā. Lētākajiem izstrādājumiem ir piejaukts sintētiskais glicerīns, kas var izraisīt alerģisku reakciju. To bieži pievieno dabiskiem kosmētikas līdzekļiem, tostarp mājās gatavotiem, taču parasti ne vairāk par 5 – 7%.

Parasti krēma sastāvdaļu daudzums procentos uz iepakojuma nav norādīts. Tā kā pirmās ir minētas tās, kuru ir visvairāk, jāraugās, lai glicerīna nosaukums atrastos saraksta beigu daļā. Pievienot to krēmam papildus nav nepieciešams.

Ar ēteriskajām eļļām glicerīns “nesadarbosies”. Ja ir vēlēšanās bagātināt krēmu, drīzāk tam varētu pievienot vitamīniem bagāto un barojošo kviešu dīgstu vai riekstu eļļu.

Lai pagatavotu mitrinošu masku, vienu tējkaroti glicerīna sajauc ar divām ēdamkarotēm ūdens un olas dzeltenumu. Tur uz ādas 15 minūtes un noskalo ar remdenu ūdeni.”

Pievienot komentāru

Kāpēc konjaku nav jāsilda plaukstās un kādi kokteiļi modē, stāsta slavens pazinējsKonjaka pazinējs Žans Mišels Košē: konjaku jau 150 gadus bauda kokteiļos un pirms lietošanas to nav nepieciešams sildīt plaukstās!
Draugiem Facebook Twitter Google+