Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
1. decembris, 2014
Drukāt

Griķu salāti ar dzērvenēm

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas:

125g griķi

2 sīpoli

6 ēd.k. dzērvenes (var būt saldētas)

sauja Indijas rieksti

1/2gl buljons

eļļa

sāls, pipari

Pagatavošana

Griķus pārliet ar ūdeni (attiecībā 1:2) un vārīt griķus līdz tie gatavi.
Sīpolu sagriezt ripiņās un apcept pannā. Pievienot griķus, buljonu un sautēt, kamēr buljons ir iztvaicēts. Pievienot dzērvenes, sasmalcinātus riekstus, apmaisīt, izslēgt uguni un apsegt ar vāku. Ļaut pāris minūtes ieviltkies. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Griķus var pasniegt gavēņa laikā kā patstāvīgu ēdienu vai ikdienā kā piedevu pie gaļas ēdieniem.

 

Recepti piedāvā
bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+