Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
13. marts, 2012
Drukāt

Iznākusi tematiskā avīze “Tomāti. Gurķi. Salāti” (1)

ta_tomati

Saule jau pietiekami pārliecinoši pierāda pavasara klātbūtni, un skaidrs, ka modies arī katrs kārtīgs dārzkopis. Viņš ne tikai lūkojas dabā, bet izvēlas šķirnes, meklē sēklas, sapoš siltumnīcas. Tātad pašā laikā būs nule klajā nākusī LA Tematiskā avīze “Tomāti. Gurķi. Salāti”.

 

Tas nav pirmais izdevums par šādu tematu, bet tas iznācis pēc lasītāju pieprasījuma un ir pilnīgi svaigs produkts, oriģināldarbs. Lai arī varētu likties, ka pamatdārzeņu audzēšanā nekas īpašs nevarētu mainīties, tomēr tā nav: ik gadu nāk klāt jaunas speciālistu atziņas, jaunas pārbaudītas metodes, nemaz nerunājot par jaunu šķirņu klāstu un bioloģiskiem vai ķīmiskiem augu aizsardzības līdzekļiem.

 

Jaunā izdevuma uzbūve arī ir atšķirīga – priekšplānā ir agrotehniski darbi, nevis šķirņu uzskaitījums. Tad arī šie praktiskie darbiņi visas sezonas garumā ir izanalizēti pamatīgi – sākot ar dārzeņu augšanas vidi, mikroklimatu, substrātiem, beidzot ar ražas novākšanas metodēm.

 

Bet pa vidu – viss audzēšanas process: dēstu audzēšana, sēšana vai stādīšana, laistīšana un mēslošana, augu aizsardzība. Turklāt nodalīta audzēšana siltumnīcā un atklātā laukā, tāpat atsevišķi apskatītas gan tomātu, gan gurķu, gan salātu audzēšanā izplatītākās problēmas.

Izdevums veidots tā, lai ikviens dārzkopis iespējami veikli, nemaldoties samērā garajā tekstā, varētu atrast atbildes uz konkrētiem jautājumiem konkrētajā brīdī.

Tematiskā avīze adresēta gan mazdārzniekam – piemājas dobīšu un plēves būdas apsaimniekotājam, gan jau itin pieredzējušiem lielajiem tirgus produkcijas ražotājiem.

Izdevuma autore katram lielāka vai mazāka dārza saimniekam laikam jau ir itin pazīstama – Mārīte Gailīte – viena no Latvijas zinošākajām dārzeņkopības speciālistēm, ekspertēm, kura pārzina gan teoriju, gan praksi, gan, kas īpaši svarīgi, jaunākos procesus un tendences pasaulē.

Šoreiz tematiskais izdevums papildināts arī ar dārzeņu apstrādes un ēdienu recepšu nodaļu.

 

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

Draugiem Facebook Twitter Google+