Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
16. augusts, 2014
Drukāt

Kefīra siers. Vienkārša mājās gatavota siera recepte (12)

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Kāpēc gan ne! Kefīrs, tāpat kā jebkurš piena produkts, ir garšīgs un veselīgs, un to iegūst, svaigam pilnpienam liekot klāt kefīra kultūru.

Protams, visvienkāršāk kefīru nopirkt, bet tās saimnieces, kuras laukos tur govis, kefīru var ražot pašas. Arī kefīra sieru! Ja sieru gatavo no mājas kefīra, tam būs krietni biezāks receklis nekā no veikalā pirktā.

Ņem 1 paciņu – apmēram 3 ēdamkarotes kefīra graudu, tos liek litra stikla burkā un uzlej pienu. Uzliek vāciņu tā, lai pienam piekļūst gaiss, un istabas temperatūrā tur diennakti.
Ik pēc pāris stundām burciņu sakrata, bet pēc 24 stundām masu ar karoti lēni apmaisa un, izkāšot caur nemetāla sietiņu, pārlej citā traukā.

Atdzesē un dzer.

Izdariet secinājumu, vai jūsu kefīrs atbilst šā vārda tulkojumam – labsajūta un bauda!
Kefīra graudus, kas sakrājās uz sietiņa, nemazgājiet, bet rūpīgi ielieciet stikla burkā un saglabājiet nākamai kefīra gatavošanas reizei.

Nu taisīsim kefīra sieru! Ņem 1 litru kefīra, iemaisa ieraugu, siltā vietā sarecina. Šis process ir līdzīgs, kā, piemēram, gatavojot paniņu sieru.

Tad recekli ielej siera drānā, kura ieklāta caurdurī, sasien un notecina. Masu pārliek šķīvī, pievieno sāli un garšvielas.

Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”

Pievienot komentāru

Komentāri (12)

  1. KUr tad tos kefira graudus lai ņem/

  2. nevar saprot ka kefira sieru gatavot

  3. Kāds izskatās kefīra grauds?
    Varbūt labāk vienkārši ieraudzēt gotiņas pieniņu un izkarsēt?
    Kāds ir jogurta, tīrkultūras grauds?

  4. NEKO NESAPRATU

  5. Vai dieniņ cik zemu esam krituši. Vai tiešām tik īsā laikā ir izdevies degradēt mūsu tautu? Man mājās un vispār Dundagas pusē nemaz savādāk sieru nav taisījuši kā no mājās raudzēta rūgušpiena.

    • Klau, ir jau cita lieta izslaukt gotiņas pienu , atstāt un saraudzēt rūgušpienā un tad uzvārīt sieru. A te kefīra graudi kaut kādi vajadzīgi utt. Godīgi, esmu no laukiem, bet sapratnes nav nekādas, kas par kefīra graudiem. Un par tāda veida siera gatavošanu – ar kefīru un raugu , ar dzirdu pirmo reizi. 😉

  6. a kur ņemt kefira graudud

    • ļoti vienkārši, kā jebkurus graudus, iesēj pavasarī un rudenī novāc :)))

    • Atradu googles.kefīra graudi Kā ražot mājas kefīrs? Reba jūs kefīra graudu, piena un konteineri. Pievieno sēnes un katlā pienu un atstājiet to kādā brīdī (temperatūra būtu augstāka par 10 C) un pēc dienas vai divām izņemt sēnes no pot. Kas ir palicis, ir Kefīrs. Sēņu ieviest jaunu trauciņā jaunu kefīru. Ja jūs nevēlaties to darīt jaunu kefīra, Jūs varat uzglabāt to ūdenī. Kefīrs nedrīkst nonākt kontaktā ar metāla konteinerā, kurā tas nav ļauts metāla vāciņu, neizmantojiet metāla karoti, lai maisot un noņemot sēnes. Kur iegūt kefīra graudiem? Kefīrs graudi netiek pārdota veikalos. Sēņu var iegūt no personas, kas ir tā. Konkrēti, sēnīte strauji vairojas un plaisām.

  7. Man ir līdzīgs jautājums par kefīra graudiem.Uzrakstiet,kur tos var iegādāties un kāpēc ne “kefīra kultūra” ,bet graudi.Tas pats jautājums ir par jogurtu.Kur var iegādāties jogurta kultūru?

    • nopērc grieķu jogurtu, un tā ir labu labā kultūra. sajauc ar uzsildītu pienu (40 grādi apmēram), un noliec uz kādu diennakti – būs tev jogurts gatavs.

  8. a graudus, ta kur dabūt?

Draugiem Facebook Twitter Google+