Mobilā versija
-3.1°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
5. jūlijs, 2013
Drukāt

Ķiršu ievārījums ar banāniem, laimu un vaniļas cukuru


500 g ķiršu
, 250 g banānu
, 2 citroni, 300 ml ūdens, 1 kg Dansukker ievārījuma cukura, 2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
.

Ķiršus noskalo un izņem kauliņus. Banānus nomizo un sagriež gabaliņos. Citronu noskalo, norīvē miziņu un izspiež sulu. Ķiršus, banānus, citronu miziņu, citrona sulu un miziņu liek katlā, pievieno ūdeni, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra 2-3 minūtes. Pievieno vaniļas cukuru. Noņem no plīts un noputo, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.

 

Kamberlendas ievārījums

• 1 apelsīns

• 600 g sarkano jāņogu

• 400 g upeņu

• 100 ml ūdens

• 660 g Dansukker marmelādes cukura vai 1 kg Dansukker ievārījumu cukura

 

Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkās strēmelītēs. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Visu kopā ar ogām un ūdeni saliek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra (apmēram 2 minūtes).

Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā tam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.

 

Pikantā jāņogu želeja

• 500 g balto vai sarkano jāņogu vai upeņu

• 150 ml ūdens

• 1 kanēļa standziņa

• 3 krustnagliņas

• 1 ingvera gabaliņš cukurgrauda lielumā

• 1 zvaigžņu anīss

• 2 tējk. baltvīna etiķa

• 100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz katriem 100 ml izkāsta šķidruma

 

Ogas noskalo un liek katliņā kopā ar ūdeni un garšvielām. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 15 minūtes. Ļauj iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Pielej etiķi. Ieber želejas cukuru – uz katriem 100 ml šķidruma 100 ml želejas cukura. Pusminūti vāra. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā. Apelsīnu nomizo ar kartupeļu mizojamo nazīti un mizu sagriež ļoti smalkās strēmelītēs. Atdala atlikušo baltumu, augli sadala daiviņās. Katru daiviņu izloba no apvalka un sagriež gabaliņos. Visu kopā ar ogām un ūdeni saliek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 10 minūtes. Pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra (apmēram 2 minūtes).

Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā tam jāpievieno arī vīns un sinepes un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā Kamberlendas mērce.

 

Aveņu un melleņu ievārījums (apm. 1,5 litri)

• 1 kg aveņu

• 500 g melleņu

• 1 kg Dansukker ievārījuma cukura

Liek visas sastāvdaļas katlā un, nepārtraukti maisot, vāra 5 minūtes. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+