Mobilā versija
+1.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
24. decembris, 2013
Drukāt

Klasiskās piparkūkas. “Ziedkalnu” recepte

Foto: © sarahdoow - Fotolia.comFoto: © sarahdoow - Fotolia.com

Cookie cutters and cut out shapes on gingerbread dough - star, reindeer, Christmas tree, holly leaf and bell

Klasisko piparkūku recepti tematiskā avīze “Mājas Gardumi” uzzināja zemnieku saimniecībā “Ziedkalni” Ķeguma novada Rembates pagastā.

Klasiskās piparkūkas 1 kg miltu, 1 kg cukura, 1 glāze ūdens, 2 olas, nepilna glāze eļļas, cepamais pulveris, 7 kardamona graudiņi, 20 samaltas krustnagliņas, nepilna ēdamkarote kanēļa, samalts koriandrs, ingvers, vanilīns un citrona miziņas.

Katlā izkausē pusi cukura, ielej ūdeni, ieber atlikušo cukuru, atkal maisa un kausē, līdz izveidojas brūns sīrups. Tad ielej eļļu, masā iejauc apmēram 700 g miltu un garšvielas. Mīklai ļauj 24 stundas ievilkties. Nākamā dienā mīklai pievieno sakultas olas un atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla gatava.

Vairāk Latvijas mājražotāju gudrību un ieteikumu – jaunajā tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+