Mobilā versija
+5.6°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
20. jūlijs, 2015
Drukāt

Kokosriekstu bumbas

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

400 g iebiezinātā piena ar cukuru (1 bundžiņa), 200 g kokosriekstu skaidiņu, 1 ēdamkarote malta kardamona, 5 ēdamkarotes sezama sēkliņu, 40 g sviesta.

Kā gatavot?

Uz pannas izkausē sviestu, pieliek kokosriekstu skaidiņas (ja tās ir rupja maluma, ieteicams pirms izmantošanas samalt kafijas dzirnaviņās, citādi grūtāk izveidot bumbiņas). Kokosriekstu skaidiņas viegli apgrauzdē, līdz tās sāk spēcīgāk smaržot, bet piededzināt nedrīkst, tikai līdz gaiši zeltainai krāsai. Pievieno kondensēto pienu ar cukuru (ieteicams izmantot tādu, kurā nav augu tauku) un kardamonu, rūpīgi izmaisa. Masu karsē uz pannas, līdz tā atlec no malām. Nogriež uguni un atdzesē. Pēc tam veido mazas bumbiņas, kuras apviļā sezama sēkliņās. Garša ļoti izcila, nevar pat pateikt, kas tajās ir, jo kokosa bumbas lielākoties veido bez karsēšanas, vienkārši sajaucot ar iebiezināto pienu, tāpēc šīm nav šķebinošās piegaršas…

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+