Mobilā versija
-1.6°C
Antonija, Anta, Dzirkstīte
Trešdiena, 7. decembris, 2016
10. jūlijs, 2015
Drukāt

Baltvīnā marinētas gailenes īru gaumē. Viegli pagatavot, garšo neparasti! (7)

gailenes
Sastāvdaļas

700 g gaileņu
1,5 tases vīna etiķa
3⁄4 tases sausa baltvīna
2 ēdamkarotes sāls
2 rozmarīna zariņi
3 notīrītas ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes koriandra sēklu
Olīveļļa

Īriem gluži tāpat kā latviešiem garšo gailenes, turklāt pēc šīs nedēļas lietus Latvijā gaidāms sēņu “uzbrukums”, tāpēc piedāvājam no ierastajām mazliet atšķirīgu recepti marinēšanai.

Pagatavošana

Notīra gailenes, nogriež kātiņu galus, kārtīgi noskalo. Liek pannā kopā ar etiķi, sāli, koriandru, rozmarīnu un ķiplokiem.

Sutina 5 minūtes. Nokāš šķidrumu.

Gailenes, garšaugus un garšvielas liek sterilizētā burkā.

Pārlej ar olīveļļu un vēsumā marinē vismaz 2, bet ne ilgāk kā 4 nedēļas.

Pievienot komentāru

Komentāri (7)

  1. Bet ko ar to vīnu darīt? Izdzert, kamēr marinējas? 😀 :DDD

  2. Mašrūmi viņiem ir.

  3. man gailenes jau mājā!!!!

  4. Tā recepte ir labas mantas bojāšana! Gailenes ziemai labāk viegli apct eļļā un sasaldēt,tad nav rūgtas un ir ātri pagatavojamas,nezaudē savu tvirtumu un izskatu.

  5. Īriem līdz gailenēm tāpat kā cukai līdz mēnesim, kurš mudaks tādu rakstu sarakstīja??

  6. neesmu gan redzējusi īriem gailenes…..

  7. Nu tik jāgaida iespēja doties gailenēs! Ņamm, ņamm!

Draugiem Facebook Twitter Google+