Mobilā versija
+7.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
21. decembris, 2014
Drukāt

Mīkstās augļu piparkūkas (1)

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida
Sastāvdaļas:

• 200 g kviešu miltu

• 150 g rudzu miltu

• 100 g maltu auzu pārslu

• 300 ml piena

• 100 g brūnā cukura

• 40 g sviesta

• 100 g lazdu riekstu

• 100 g žāvētu dzērveņu

• 100 g žāvētu aprikožu

• 100 g žāvētu vīģu

• 2 tējkarotes cepamā pulvera

• 1 tējkarote sāls

• Garšvielas: 5 smaržīgie pipari, 5 krustnagliņas, ½ tējkarotes malta kardamona, ⅓ tējkarotes malta koriandra, 1 tējkarote malta kanēļa, ¼ tējkarotes malta muskatrieksta

Lazdu riekstus sasmalcina, aprikozes un vīģes sagriež mazos gabaliņos. Abu veidu miltus un samaltas auzu pārslas samaisa kopā ar sāli, cukuru, cepamo pulveri un garšvielām. Tad pievieno lazdu riek­stus, aprikozes, vīģes, dzērvenes. Pieliek mīkstu sviestu, pienu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Ieteicams pienu liet pakāpeniski, jo atkarībā no miltu svaiguma šķidruma daudzums var svārstīties pat 50 ml robežās. Mīklu mīca, līdz tā kļūst vijīga un mīksta. Veido plācenīšus: 4–5 cm diametra bumbiņas saspiež plācenītī, lai veidotos vienādas un apaļas piparkūkas. Cep +200 °C aptuveni 15–20 minūtes. Tiem, kam klasiskās piparkūkas šķiet pārāk cietas, piparkūku rauši ir ideāls risinājums.

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Tie smaržīgie pipari un krustnagliņas tak arī malti!? Vai ne?!

Draugiem Facebook Twitter Google+