Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
11. maijs, 2015
Drukāt

Rīsu putra ar žāvētiem augļiem

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

• Litrs piena

• 100 g rīsu

• 40 g mandeļu skaidiņu

• 40 g žāvētu dzērveņu

• 60 g žāvētu rozīņu

• Tējkarote vaniļas cukura

Rozīnes aplej ar siltu ūdeni un ļauj 10 minūtes piebriest, pēc tam nosusina. Pienu uzvāra, pieber rīsus un, ik pa laikam apmaisot, vāra piecas minūtes. Putru papildina ar dzērvenēm, rozīnēm, mandeļu skaidiņām un vaniļas cukuru, uzvāra, uzliek vāku un patur 15 minūtes siltā vietā, lai rīsi piebriest. Mandeles padara putru aromātisku, žāvētie augļi dod saldskābu garšu.

Uzziņa

• Tiem, kuriem ir liekais svars, putrām 0,5% piens vēl jāatšķaida ar ūdeni, jāiztiek bez sviesta, katrai porcijai papildus jāpievieno 1–2 ēdamkarotes kliju (tikai bioloģiski audzētās, jo uz grauda apvalka nonāk visa ķīmija, ko dāsni lieto lauksaimniecībā).

• Savukārt, ja nepieciešams atgūties pēc ilgstošas slimības vai ir grūti pieņemties svarā, putrām ieteicams pievienot sviestu, rupji sakapātus riekstus un izmantot īstu lauku pienu. Efekts jūtams jau pēc desmit dienām!

Ja rīts ir tik saspringts, ka nav laika vārīt, visas putras, izņemot grūbas, var pagatavot sutinot. Uzvāra pienu, pieliek graudu pārslas, putraimus vai mannu, uzvāra, izslēdz uguni un noliek uz pusstundu siltā vietā, vēl papildus sasedzot ar siltu vilnas segu. Kad rīta darbi apdarīti, arī putra izsutinājusies mīksta jo mīksta.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+