Mobilā versija
-1.1°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
30. jūlijs, 2014
Drukāt

Sarkano un balto jāņogu galda vīns (3)

Foto: shutterstock.comFoto: shutterstock.com

Vīna pagatavošanai nepieciešams: 5 kg ogu (3 kg sarkanās, 2 kg baltās jāņogas, kas veidos ap 3,3 l sulas); 2 kg cukura; 2 ml enzīmu preparāta (Pektopols); 5 g rauga barības vielas, 5,5 l ūdens; vīna raugs (Universālais, Sauterne).

Gatavošana: nomazgātas un notīrītas ogas viegli saspaida, pievieno litru karsta ūdens. Pēc atdzesēšanas pievieno Pektopolu, labi izmaisa un atstāj nosegtu 48 stundas. Tad izspiež sulu, lej balonā, pieliek rauga barības vielas, 2,5 l cukura sīrupa (puse nepieciešamā cukura daudzuma). Pēc sešām dienām pievieno atlikušo cukura un daudzumu, un trauku noslēdz ar hidroslēdzi. Ja pēc pirmās fermentācijas beigām vīns ir skābs, to atšķaida ar 1 l zemeņu sulas un uzsāk otro fermentāciju. Vīna nogatavināšanas minimālais laiks ir seši mēneši.

Recepte no AS “Lauku Avīze” tematiskās avīzes “Mājas brūvējumi”.

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. Kāpēc bojāt to kas dabīgs, jāņogām pašām ir vīna raugs, vajag tikai atšķaidīt ar labu avota ūdeni jāņogu sulu 1:1 un pievienot cukuru un raudzēt.

  2. Viinu taisa no viinogaam. Punkts. Shis ir ‘viina izstraadaajums’. Nesaprotu, kaapeec Latvijaa vajag censties razhot to, ko nevar. Labu viinu nopirkt nav nekaadas probleemas. Taapat kaa labu konjaku, viskiju vai shnjabi. Kaapeec tautai buutu jaadzer kandzha? Lai noindeetos????

    • Dacei laikam pat nojausmas nav, kādu draņķi var nopirkt, vīnu, kas ir vīns Dace domājams nevar nopirkt- to, ko te tirgo- tā ar ir tā īstā kanža, jeb precīzāk brāga, esmu TUR strādājis, un zinu par ko runāju.

Draugiem Facebook Twitter Google+