Skābēti gurķi ar spirtu. Gurķīši saglabājas zaļi un un ir sevišķi garšīgi! 9

Nepieciešams

10 kg gurķu

Estragons

Upeņu lapas

Mārrutku saknes

Ķiploki

Dilles

Pārliešanai: 10 l atdzesēta vārīta ūdens, 600 g sāls, 100 g spirta.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Gurķus nomazgā, katru atsevišķi (!) ietin upeņu lapās un kārto ozola muciņā, starp gurķu kārtām iekaisa estragonu, ieliek notīrītu mārrutku
sakņu gabaliņus un ķiploku daiviņas. Aplej ar sālījumu – vārītā atdzesētā ūdenī izšķīdina sāli un pielej spirtu. Muciņu noslogo un ievieto
aukstā pagrabā.

Ja nav mucas, var izmantot trīslitru burkas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šādi skābēti gurķi būs tikpat zaļi kā rudenī un sevišķi garšīgi, iesaka pavārs un viesu nama saimnieks Aivars Varņeckis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.