Marinādes, kas bagātina garšu. Izmēģini netradicionālo: ar kivi, cidonijām, aktinīdijām… 1
Der arī kivi, cidonijas un aktinīdijas
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus
21
Kāpēc apklusis Krievijas tirāns? Pēc prezidenta vēlēšanām pazudis Putins
Marināde noteikti ir lielisks palīgs, ja gadās nopirkt cīpslainu gaļas gabalu. Nevajag atteikties no ieceres to grilēt, jo situāciju var glābt. – Blīvas struktūras cīpslainu gaļu var apstrādāt ar organiskajām skābēm, kas ir daudzu augļu un ogu sastāvā. Piemēram, liellopu pirms gatavošanas liek marinādē, kuras pamatu veido kivi, aktinīdiju, citronu vai cidoniju masa, kam pievienoti garšaugi (timiāns, baziliks, salvija, koriandrs vai kas cits pēc izvēles), olīveļļa, kā arī sāls un pipari. Marināde gaļas struktūru padara irdenāku, pēc šādas pirmapstrādes gaļu var cept cepeškrāsnī vai grilēt, – skaidro profesionāls pavārs Rūdolfs Šteinbergs un piebilst, ka pīles krūtiņas cepetis izdodas ļoti gards, ja gaļu iepriekš patur no cidonijām gatavotā marinādē. Tā ļoti ātri iemarinējas un iegūst patīkamu garšu.