Mobilā versija
+5.3°C
Sabīne, Sarma, Klaudijs
Pirmdiena, 5. decembris, 2016
15. aprīlis, 2014
Drukāt

Smiltsērķšis. Audzēšana, izmantošana, receptes

Smiltserkshkis

Latvijas dabas lepnums – smiltsērkšķis – ikvienu ar savu smaržu sāk priecēt pavasarī. Vēlāk ienākas tā unikālās ogas, kas satur vairāk nekā 190 uzturvielu un kuras izmanto visdažādāko slimību profilaksē, cilvēka imunitātes stiprināšanā, kulinārijā, skaistumkopšanā, kosmētikā un citur.

Grāmatā pieredzējuši speciālisti un Latvijā atzīti pētnieki – Andrejs Brūvelis, Dalija Segliņa, Inga Moročko-Bičevska un Arturs Stalažs – stāsta par smiltsērkšķu vēsturi, to izplatību Latvijā un pasaulē, sniedz praktiskus audzēšanas padomus, plašu šķirņu aprakstu, izklāsta smiltsērkšķa lietojumu partikā, kosmētikā, tautas un mūsdienu medicīnā.

Grāmata būs noderīga tiem, kas vēlas paši audzēt un lietot smiltsērkšķi, gan tiem, kas meklē faktus un plašu izziņas materiālu par zelta ogu.

“Man ir patiess prieks, ka šo košo, dzelteno odziņu arvien vairāk iepazīstam un lietojam uzturā. Ceru, ka šī grāmata vēl vairāk nostiprinās zināšanas par smiltsērkšķa ogu izcilo vērtību.”
Lolita Neimane, diētas ārste

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+