Mobilā versija
-0.7°C
Baiba, Barbara, Barba
Svētdiena, 4. decembris, 2016
18. augusts, 2014
Drukāt

Svarīgs vēstījums Latvijas pircējiem! (29)

Foto - Dainis BušmanisFoto - Dainis Bušmanis

Vienam no Latvijas vecākajiem un mīlētākajiem zīmoliem – Pavāram Francim, kas nu jau 19 gadus attēlots uz iepakojuma no dabiskajām izejvielām, bez ģenētiski modificētām piedevām un konservantiem Latvijā ražotās Provansas majonēzes, – nesen radies atdarinātājs. Tas ir Igaunijas uzņēmums “Polven Foods”, kas jau vairākas nedēļas “Rimi” un “Supernetto” veikalos Franča klasiskajai Provansas majonēzei ļoti līdzīgā iepakojumā pārdod produktu ar atšķirīgām sastāvdaļām, atšķirīgām īpašībām un atšķirīgu garšu.

Kamēr tautā mīlētā Latvijas zīmola un nu jau 11 gadus par “Latvijas Gada preci” atzītā produkta ražotāji kārtos iespējamā autortiesību pārkāpuma procedūru valsts iestādēs, SIA “Balttur – R” aicina pircējus būt vērīgiem pirms pirkuma veikšanas un pievērst uzmanību šādām atšķirībām uz ļoti līdzīgās krāsās veidotā majonēzes iepakojuma (skatīt attēlā):

  • 
viens iepakojums Latvijā ražotās Pavāra Franča Provansas majonēzes sver 250 gramus, bet “Polven Foods” ražotajā iepakojumā ir 250 mililitri;
  • uz iepakojuma ļoti līdzīgs ir burtu šrifts. Pavāra Franča Provansas majonēzei baltā krāsā ir vārda “majonēze” pirmais burts “m”, Igaunijas produktam baltā krāsā ir vārda “Provansas” pirmais burts “P”;
  • rūpīgi ieskatoties, Latvijas produktam iepakojuma priekšējā pusē uz zaļā fona redzams arī Francis, kā arī “Balttur – R” ražotās Provansas majonēzes saņemtās starptautiskajās un vietēja mēroga atzinības – zelta medaļa izstādē “AgroBAlt’ 99” un “Gada preces” kauss. Savukārt Igaunijā ražotajam produktam uz zaļā fona attēlots nams un uzraksts “Tradicionāls produkts”. Savukārt atzinību vietā līdzīgās krāsās redzamas norādes par ĢMO un konservantu neesamību, kā arī par E vitamīna klātbūtni;
  • jau grūtāk pamanāma atšķirība ir iepakojuma aizmugures daļā redzamais svītrkods. Latvijas produktam, Franča Provansas majonēzei, tas sākas ar cipariem “475” , bet Igaunijas produktam – ar “474”.

Ja zīmols “Pavārs Francis” garantē “Provansas” klasiskajai majonēzei vien dabiskās izejvielas, tad “Polven Foods” ražotajam produktam ir pievienota arī piedeva E 385 (kalcija dinātrija etilēndiamīntetraacetāts), produkta sastāvā ir arī guāra sveķi, bez kuriem iztiek Franča Provansas majonēze.

SIA “Balttur – R” ir Latvijas uzņēmējiem piederošs uzņēmums un Latvijas tirgū darbojas jau kopš 1993. gada. “Balttur – R” ir vislielākais majonēzes ražotājs Latvijā ar 60% lielu tirgus daļu. Tur vislielākais nopelns ir Franča klasiskajai Provansas majonēzei, kas pēdējo vienpadsmit gadu laikā ir atzīta par vispopulārāko un bija visvairāk pārdotā majonēze valstī.

“Balttur – R” 1995. gadā reģistrētā preču zīme “Pavārs Francis” ir reģistrēta ne tikai Latvijā, bet arī Beneluksa valstīs, Čehijā, Slovākijā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Lietuvā un ASV. Aptuveni 10% no ražotajiem produktiem pārdoti citās valstīs, tās galvenokārt ir majonēzes. “Balttur – R” ražo arī tomātu mērces, kečupus, sinepes, augļu un dārzeņu konservus. Uzņēmums nodarbina 70 darbiniekus. “Balttur – R” ir lielais nodokļu maksātājs, pēdējos piecus gadus pelnīti vidēji 1,4 miljoni eiro gadā, bet nodokļos valstij uzņēmums ik gadu samaksā aptuveni tikpat daudz naudas.

“Balttur – R” pateicas 
pircējiem un sadarbības partneriem par uzticību un sola nepievilt arī 
nākotnē!

Apmaksāta publikācija.

Pievienot komentāru

Komentāri (29)

  1. Nu jau gadus divus majonēzi lietoju tikai paretam, bet manā kunģī Franča majonēze ir nr1. viens no latvijas labākajiem produktiem, kas gadiem turās un nemainās, uzslavas gan firmas menedžmentam gan tehnologiem, neskatoties uz t ka tas varētu būt viens no LV treknākajiem produktiem es to saucu par latvijas pārtikas brīvvalsts laika leģendu groza cienīgu preci. Žēl ka no majonezes riepa tik aug, bet atbalstam savējos!

  2. Laiks straadaat pie cenu samazinaasanas.

  3. Eu, nè, nē nekáda Igaunija.
    Tikai Latvijas produktus!!!!

  4. Majoneze jebkura gadijuma nav veseligs produkts bet ja sita dara nav smuki labak nopirkt dargu bet kvalitativu vecumdienad uz zalem ietaupisi jau tagat

  5. Ja taa prece bus letaka, tad pirceji to ari pirks. Nav mums tadi apstaklji, lai pircejs varetu izveleties to, ko vinja gribetos! Un Jusu letticiba par dabiskam izejvielam ari ir diezgan interesanta. Pec butibas ari modificetas piedevas uz izejmateriali ir dabigi. Nav jau tie nakushi no citas dimensijas. 😀

  6. Mūsu franča majonēze ir vislabākā!Esmu pamēģinājusi citas,bet tikai -provansa franču !!!!!Tāpat kā pārbaudītas vērtības:Talsu piens un krējums !

  7. Šitik klaju pakaļdarinājumu bieži nenākas redzēt, nav gluži ķīniešu stilā, bet tālu neatpaliek.
    Fuj igauņiem un vēl lielāks fuj Rimi Latvia par to, ka acīmredzamu plaģiātu, acīmredzami, alkatības dzīti, ir iekļāvuši sortimentā.

  8. Biju neuzmanīgs un paķēru 2 igauņu ražojumus, žēl ka neapskatīju ražotāju. Fiksi ejot paķēru, redzēju ka ir atlaide, vēl nobrīnījos, jo Francim tādas nekad nav, domāju ka jaunu produktu izlaiduši. Nākamreiz pirkšu tikai Franci un būšu uzmanīgāks.

  9. normali cilveki neperk majonezi bet gan taisa majas majonezi – un pie labas receptes ta noteikti ir gardaka par pirkto + majoneze tomer ir neveseligi un nav nozimes kads tai iepakojums vai kas to sražojis – majonee viens no lielakajiem aptaukošanas iemesliem!

    • Tad sanāk, ka kādi 90-90% cilvēku nav normāli. Ne visi ir pavāri un mājsaimnieces, lai to vien darītu kā mājās taisītu majonēzi, tomācu mērci, sinepes utt. Nav neveselīgs, ja ir dabīgs. Nevajag rīt, tad arī neaptaukosies. Aptaukošanās iemesls ir nepareizs ēšanas paradums nevis majonēze.

  10. normali cilveki neperk majonezi bet gan taisa majas majonezi – un pie labas receptes ta noteikti ir gardaka par pirkto + majoneze tomer ir neveseligi un nav nozimes kads tai iepakojums vai kas to sražojis – majonee viens no lielakajiem aptaukošanas iemesliem!

  11. Tikai lv produktu…f*ck off igauņiem..

  12. Kāda nozīme, kāds ražotājs? Majonēze plastmasa iepakojumā ir kancerogēna! Nav nozīmes ar konservantiem produkts vai nē.

  13. Un pēdējais: Vajag ari pievērst uzmqanību piemēram Tukkuma pienam (un vēl dažiem aktīvistiem) kurš kurējumu un izstrādājumu pārdod vienādos iepakojumos

  14. nu noteikti, ka “nesatur” ģenētiski modificētas piedevas, tamdēļ un nepērku Provansas majonēzi, ka tā SATUR ģmo!!!!

  15. jautajums razotajiem ,kapēc majonēze rada jokainu sajūtu kuņģī ,nu tādas kā atraugas un smaguma sajūta ir tāda ,ka negribasi to vairs pirkt vispār
    tad labak pati gatavoju majas apstakļos …agrak tā nebija nu gadus 20 atpakaļ

  16. Pa;dies par svarīgo informāciju!

  17. A ko padarīsi ,neko,ja vēl veikalu tīkli viņiem pieder,un būs lētāk,,..nu ka ar tomātiem,poļu lētāki un lielveikali ir ieinteresēti apgrozījumam..Navīzes aizsargāts vietējais tirgus

  18. Man pilnīgi vienalga kas to ražo,es tādus draņķus,kā majonēzi nepērku,ja man baisi sagribās to majonēzi,pati sajuacu nesliktāk par viņiem.Varbūt 2x gadā es to draņķi nopērku,i tad vainu krievijas ražojumu,vai Spilves stikla burkā!
    Tādu majonēzi kura bija PSRS laikos mazās stikla burciņās laikam neviens vairs neprot izgatavot,ir kas līdzīgs tām krievu majonēžēm,bet nav vienalga tas!

  19. guāra sveķi ir dabīgas izcelsmes un otrkārt ka nesatur gmo man ir svarīgāk nekā vieta kur tas ražots.

    • GMO jau ari ir dabīgs produkts tāpat kā guaras sveķi un darva!

      • ĢMO ir kaitīgi. NEkaitīgi ir MO, kas nozīmē Modificēts Organisms, kas radanepieciešamo konsistenci un garšu produktam, bet nav kaitīgs cilvēka veselībai.!.. Visi tie sveķi tik tiešām nav kaitīgi!.

  20. Paldies par paskaidrojumu.

"Mežvidu" tomātu karaļi pārstrādās arī ogas un kaņepes (5)SIA "Latgales dārzeņu loģistika" plāno paplašināt siltumnīcas un attīstīt ogu un pat kaņepju pārstrādi.
Pasaulē
Gribējām, kā labāk, sanāk, kā vienmēr: Valsts izģērbj mazo uzņēmēju (10)Iecere no nākamā gada 1. janvāra noteikt minimālo sociālās apdrošināšanas iemaksu līmeni izpelnījusies ievērojamu pretestību, jo uzņēmēji brīdina, ka labie nodomi var beigties ar bēdīgām sekām.
Draugiem Facebook Twitter Google+