Mobilā versija
Brīdinājums +0.7°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
22. augusts, 2013
Drukāt

Tintes gnoči ar lasi un zaļo zirnīšu vasabi mērci

Foto-andriskozlovskis.lvFoto-andriskozlovskis.lv

Sastāvdaļas: (4 porcijām) 700 g kartupeļ, 2 olas dzeltenum, 300 g milt, 300 g zaļo zirnīšu, naža gals vasabi pulvera vai pasta, citron, muskatrieksts, 5 g jeb pustējkarote kalmāru tintes, nopērkama garšvielu veikalos vai Austrumu produktu stendos, 300 g svaiga laša, cietais siers pārrīvēšanai, sauja kressalātu, eļļa, sāls.

 

Gatavo gnoči mīklu. Novāra kartupeļus, vēl karstus sastampā biezenī, pievieno olu dzeltenumus, miltus, pierīvē muskatriekstu, pieber sāli pēc garšas. Biezenī iejauc kalmāru tinti. Tā ir dabīga krāsviela ar spēcīgu jūras aromātu un intensīvu melnumu, biezenis uzreiz kļūst tumšs. Visu samīca pacietā mīklā, ieliek ledusskapī, lai garšas savelkas.

Ja netīk melnā krāsa vai nav iespējams iegādāties šo tinti, var pievienot kurkumu – gnoči būs dzelteni. Ja iejauc spinātu masu, kartupeļu mīkla kļūst zaļgana, bet ar biešu sulu vai biezeni iekrāsojas violetā tonī.

Gatavo kressalātu eļļu. Lapas sablendē, pievienojot nedaudz eļļas, sāli un piepilinot citrona sulu.

Gatavo zirnīšu vasabi. Zaļos zirnīšus vāra sālsūdenī, kamēr mīksti, sablendē, pievieno vasabi pastu vai pulveri. Ja vēlas izsmalcinātāku garšu, var sablendēt klāt arī piparmētru lapiņas un ierīvēt laima miziņu vai iejaukt mīksto sieru Philadelfia.

Gatavo gnoči. Tam izmanto bambusa paklājiņu, kas paredzēts suši satīšanai. Pārklāj ar pārtikas plēvi. Gnoči mīklu, kas tikko kā izņemta no ledusskapja, izlīdzina uz paklājiņa apmēram centimetra biezumā, pa vidu liek laša šķēlītes un satin kā suši. Ja mīkla šķiet pārāk mīksta, piejauc nedaudz miltu. Rullīšus sagriež gabaliņos un liek tvaicēties – uz sieta virs katliņa ar verdošu ūdeni – apmēram 15 minūtes. Var lēni vārīt vieglā sālsūdenī, kam klāt eļļa, tad pietiks ar 7–10 minūtēm.

Melnos rullīšus pasniedz kopā ar kressalātu eļļu un zaļo zirnīšu mērci.

Ēdienam ir vēl īpašāka garša, ja pievieno pašgatavotu zivju mērci: 150 g zivju buljona savāra ar 80 g saldā krējuma, pievieno sāli, šķipsniņu kurkumas un mazliet rīvēta ingvera. Ja šķiet par šķidru, iebiezina ar kukurūzas cieti.

 

Gatavoja šefpavāre Ineta Grēniņa

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+