Visu, kas zaļš, – salātos! 0

Rīgas Katoļu ģimnāzijas grāmatvede Aija Grinberga (46 gadi) pavasarī gatavo salātus, kurus variē ar visu, kas vien ir zaļš un ēdams. Šāds ēdiens atspirdzina karstā dienā un labi garšo kopā ar vārītiem kartupeļiem. 


Reklāma
Reklāma

 

Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Salātu pamatsastāvu veido svaigas skābenes, kas aug gandrīz katrā dārzā un tirgū nopērkamas jau no agra pavasara. Tādā veidā iespējams daudz labāk arī uzņemt organismam nepieciešamo dzelzi nekā vārot no tām skābeņu zupu. Salātiem var pievienot arī pieneņu lapas (rukolas vietā), tāpat applaucētas nātres un kaut vai rabarberu jaunās lapiņas. Lokus Aija dažkārt aizstāj ar puravu.

Salātiem nav nepieciešams pievienot sāli, jo garša tiem tāpat ir pietiekami izteiksmīga.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kefīra vietā var izmantot arī rjaženku vai tīrkultūru. Ja salātus gatavos ar mazāku daudzumu zaļumu, bet vairāk kefīra, sanāks garšīga skābeņu aukstā zupa, ko var papildināt arī ar šķēlītēs sagrieztu olu.

 

Zaļo lapu salāti

(Recepte sešām personām, jo Aija dzīvo lielā ģimenē)

Sastāvdaļas (aptuveni):

300 g skābeņu,

divas saujas rukolas,

ceturtdaļa Ķīnas kāposta,

200 g spinātu,

divi svaigi gurķi,

nedaudz loku un dažas šķipsnas diļļu,

kefīrs

 

Kā gatavot?

Salātus katrs sasmalcina tik lielus, cik vēlas. Aija parasti visu sagriež smalki, jo tā pieradusi un tā viņai vislabāk garšo. Visas sastāvdaļas samaisa ar kefīru un pasniedz galdā. Ja vēlas treknākus, var pievienot arī kādu karoti krējuma vai majonēzes.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.