Mobilā versija
+5.2°C
Sarmīte, Tabita
Piektdiena, 9. decembris, 2016
1. jūlijs, 2014
Drukāt

Zemeņu želejas uzkalniņš. Nav izstāstāms, cik garšīgi! Fotorecepte (1)

Foto no povar.ruFoto no povar.ru

Maiga zemeņu želeja kopā ar svaigu zemeņu gabaliņiem… – neviens pret to nespēj būt vienaldzīgs…

Sastāvdaļas:

(4 porcijām)

3 glāzes zemeņu

1,5 glāzes karsta ūdens

0,5 glāze uzvārīta un atdzesēta ūdens

0,5 glāze cukura

1 ēdamkarote želatīna

1. Notīra zemenes, nosusina. Iemaisa želatīnu vēsā ūdenī. Pusi zemeņu liek formiņās. Ja ogas ir lielas, tās sagriež.

2. Sīki sagriež atlikušās zemenes un izspiež sulu no tām. Liek zemenes katliņā, ielej ūdeni un uzvāra. Vāra 5 minūtes.

3. Izberž masu caur sietu un pievieno sulu kopā ar cukuru un želatīna maisījumu. Uzsilda, lai želatīns izšķīdinās. taču neuzvāra līdz galam. Noslēdz uguni un atvēsina līdz istabas temperatūrai.

4. Liek formiņās un – ledusskapī. Lai gatavo želeju izņemtu, formiņas liek karstā ūdenī uz 2-3 sekundēm, pēc tam trauciņu apgriež otrādi. Rotā pēc vēlēšanās un gaumes.

Recepte no povar.ru

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. nu tak vienkaršā valoda klubniks zelantina.

Draugiem Facebook Twitter Google+