2022. gada lielākie ieguvēji un zaudētāji politikā: “Tā ir jāprot!” 32

Gadiem mijoties, allaž ir interesanti veidot dažādus kopsavilkumus un atskatīties uz svarīgāko. To darījis arī TV24 raidījums “Ziņu TOP”, atskatoties uz aizejošā gada nozīmīgākajiem politiskajiem notikumiem.

Reklāma
Reklāma
Veselam
8 veidi, kā bērnu izaudzināt par potenciālo psihoterapeita pacientu 13
Kokteilis
FOTO. Ieva Brante demonstrē lielisku veidu, kā parādīt krāpniekiem viņu īsto vietu
Jau rīt Krievijas raķetes var lidot uz jebkuru valsti. Zelenskis par iespējamiem draudiem Eiropai
Lasīt citas ziņas

Raidījuma viesis – politologs Filips Rajevskis – dalījies savās pārdomās par to, kuri Latvijas politiķi 2022. gadā bijuši lielākie ieguvēji un kuri – zaudētāji.

Viņš uzreiz norāda, ka ieguvējus vienmēr ir grūtāk uzskaitīt, taču šogad politikā bijis viens uzskatāms ieguvējs: “Viennozīmīgi lielākais ieguvējs, ja mēs skatāmies politiski, ir “Jaunā Vienotība”, kas vēlēšanu gadā ir saglabājusi un pastiprinājusi savu varu.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Premjerministrs Krišjānis Kariņš ir saglabājis savu amatu arī pēc vēlēšanām, līdz ar to politiskie ieguvēji šogad ir redzami nepārprotami.

Bet kā ir ar zaudētājiem? Tie ir bijuši vairāki.

Politologs saka: “Ja mēs skatāmies tīri cilvēciskā līmenī, milzīgs zaudētājs ir bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks, jo viņš bija populārs ministrs, augstu reitingos, bet viņa politiskais spēks neiekļuva parlamentā.”

Tas varētu būt patiešām sāpīgi, jo īpaši tāpēc, ka Pabriks bija arī premjera amata kandidāts. Tam visam ir pamatīga zaudējuma garša, ko noteikti jūt gan pats Pabrika kungs, gan viņa pārstāvētais politiskais spēks.

Taču ir vēl viens zaudētājs, kas ir bijis milzīgs pārsteigums visiem politisko notikumu vērotājiem, un tā ir “Saskaņa”.

Rajevskis: “Es nezinu, kurš prognozēja, ka viņi nebūs parlamentā, bet ar tādu blīkšķi izlidot no parlamenta un pabeigt savu politisko esamību, tā ir jāprot!”

“Saskaņa” no vislielākās Saeimas frakcijas, kas tāda bijusi jau gadiem ilgi, pēc vēlēšanām nokrita uz nulli, un politologs vērtē, ka tam visam piemīt liela neveiksmes garša.