Foto – Aija Geida

7 padomi par enerģijas batoniņu gatavošanu 0

1. Pirms batoniņu gatavošanas riekstus ieteicams vismaz stundu mērcēt siltā ūdenī. Pēc tam tos sakapā ar nazi vai sasmalcina blenderī, kam ir S veida asmens.

Reklāma
Reklāma
Process ir sācies – Krievijā notiek vēl nepieredzēti protesti. Kremlis to mēģina izmisīgi slēpt 388
Viedoklis
Armands Puče: Apskatieties prezidenta amatpersonas deklarāciju un jums viss kļūs skaidrs… 61
“Mums tas ir jādara!” Tramps nāk klajā ar paziņojumu, ko ASV grasās darīt…
Lasīt citas ziņas

2. Žāvētos augļus (dateles, vīģes, aprikozes) pirms blendēšanas ar nazi sagriež mazākos gabaliņos.

3. Ja gatavā masa ir pārāk skāba vai sausa, var pieliet medu, melasi, agaves vai cukurniedru sīrupu. Ja batoniņiem pievieno dateles un aprikozes, papildu saldvielas parasti nevajag.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Lai saglabātos ogās un augļos esošās vērtīgās vielas, nav ieteicams batoniņus karsēt par +45 °C augstākā temperatūrā.

5. Lai batoniņi turētos kopā, vajadzīgs vismaz kāds auglis, kas sablendējot kļūst līdzīgs līmei. Tādas, piemēram, ir dateles, vīģes, plūmes. Turklāt svarīgi, lai dateles un plūmes būtu mīkstas. Piemēram, no sausām un cietām datelēm batoniņš neizdosies.

6. Ja sēkliņas, riekstus, auzu pārslas pirms gatavošanas uz pannas vai cepeškrāsnī mazliet apgrauzdē, tas ievērojami uzlabo produkta garšu.

7. Batoniņiem var uzliet šokolādes glazūru vai iemaisīt tajos šokolādes skaidiņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.