Foto: Ilze Pētersone

Ābolu – aveņu sambuks ar ātro vaniļas mērci 0

Sambuks

Saldenus vasaras ābolus sarīvē ar visu mizu, bet bez serdēm, liek katliņā, pielej ūdeni un vāra, līdz āboli izšķīduši. Pieliek avenes apmēram 1/5 no ābolu masas, cukuru pēc garšas, samaisa, uzvāra un atdzesē. 800 g gatavajā biezenī iecilā stingrās putās saputotus 3 tītaru olu (6 vistu olas) baltumus. Sambuku atdzesē.

Reklāma
Reklāma

Vaniļas mērce

Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 115
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Lasīt citas ziņas

3 tītaru olu (6 vistu olu) dzeltenumus saputo ar 2 ēdamk. cukura un 1 tējk. vaniļas cukura vai vaniļas pāksti un pielej 100 ml piena, lai izveidojas viendabīga masa. Uzvāra 900 ml piena, pielej olu un piena maisījumu un pievieno 1 ēdamk. cietes, kas izšķīdināta nelielā ūdens daudzumā, un uzvāra. Kartupeļu cieti izmanto laika taupīšanai, lai mērce nav jāvāra ūdens peldē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.