Foto – Valdis Semjonovs

Audzē tik, cik apēd
 1


Nelielais sakņu dārziņš ir tik akurāts, ka atgādina skolas izmēģinājumu lauciņu. Ideāli izravētas dobes ar dillēm, pētersīļiem, gurķiem, kabačiem, sviesta pupiņām un citiem ikvienam lauku cilvēkam pazīstamiem augiem. Nav daudz, taču ģimenei pietiek. Pamanām arī nepazīstamu augu, kam pākstis uzpūtušās apaļas. Kas tas? Šāgada eksperiments – turku zirņi!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Kokteilis
FOTO. Didrihsones sekotāji viņai sagādājuši nepatīkamu pārsteigumu: “Es tiešām nezināju, ka kāds to var izdarīt…”
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Lasīt citas ziņas

Sakņu dārzā uzcelta kompakta polikarbonāta siltumnīca. Tomātu piesiešanai saimnieks izgudrojis asprātīgu sistēmu. Tā izveidota no cinkotajiem plauktiem, kas paredzēti kabeļiem. Šāda sistēma nerūsē un ir mūžīga. Tomātu stādus var ērti piesiet ar auklām. Kad tie paaugas, auklas pārsien.

Iestādīti arī daži ogu krūmi, lai vasarā var pamieloties ar svaigām ogām, jo ar ievārījumu ēšanu ģimene neaizraujas. Apceļojot Ālandu salas, Daiga ievērojusi, ka tur audzē tikai kolonnveida ābeles, un iemīlējusi tās. Pērn šo ābeļu stādus izdevies sameklēt Jāņa Aldermaņa dārzniecībā Rīgā, un jau šogad mazās ābelītes dod pirmo ražu. Kolonnveida ābeles ir izdevīgas mazo dārzu īpašniekiem, jo tās stāda cieši, pusotra metra attālumā. Ļoti ražīga ir bumbiere ‘Pepi’, tās nelielie dzeltenie augļi ar sārtiem vaidziņiem ienākas katru gadu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gar žogu aug aveņu un kazeņu rinda, lai var pamieloties ar svaigām ogām. Kazenes šovasar ražo ļoti bagātīgi. Vasaras avenes jau noražojušas, tagad ienākas rudens avenes ‘Babje Ļeto’.

Eksperimentējot Daiga pirms astoņiem gadiem mežmalā iestādījusi divus valriekstu kokus. Šajā laikā izauguši palieli kociņi, šogad jau ienākusies pirmā raža.

Kopīgie darbi un vaļasprieki vieno ģimeni. Daiga atzīst, ka vīra iespaidā kļuvusi par makšķernieci, savukārt Pēteris tapis par puķu draugu. Var redzēt, ka Priekuļos dzīvo čakli ļaudis, jo arī kaimiņiem ir tikpat skaisti un akurāti dārzi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.