Dzērveņu pulveris
Dzērveņu pulveris
Foto – Aija Geida

Kā lietot 0


Dzērveņu vai cidoniju pulverīti kopā ar sodu vai cepamo pulveri pievieno mīklai. Ja svarīga ir krāsa, lieto cidonijas, bet, ja vajag vairāk skābuma, – dzērvenes. Mīkla iekrāsojas nedaudz tumšāka, bet gatavajā produktā var redzēt sarkanus dzērveņu punktiņus. Salātu mērcēm dzērveņu un cidoniju pulverīti vispirms izšķīdina remdenā ūdenī un pēc tam pielej pārējām sastāvdaļām. Aptuveni viena tējkarote cidoniju pulvera atbilst 1–1,5 ēdamkarotēm citrona sulas, bet dzērveņu vajag mazāk. Viss gan atkarīgs no cidoniju gatavības – no zaļiem augļiem pulveris ir gandrīz tikpat skābs kā no dzērvenēm.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

Vēl pulverīšos var apviļāt saldās bumbas, kas gatavotas no riekstiem un žāvētiem augļiem vai piena pulvera, sviesta un riekstiem un ir lieliska uzkoda pie kafijas vai tējas. Žāvētu dzērveņu pulverītis tās padara dekoratīvas un piešķir labu garšas akcentu – saldumam kontrastējošu skābumiņu.

No kaltētām dzērvenēm un cidonijām izdodas arī gardi kokteiļi un limonādes. Piemēram, kokteilim cidoniju pulveri pievieno banānam, bumbierim, jogurtam bez piedevām, pielej mazliet ūdens, lai nav tik biezs, un visu sakuļ blenderī. Var gatavot dzērienu: litram ūdens pieber pāris ēdamkarošu pulvera, ļauj 10 minūtes pastāvēt, nokāš, pievieno medu – un limonāde gatava!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.