Foto – Aija Geida

Riekstu piens – gatavojam paši 0

Pagatavot svaigu dzērienu no mandelēm, lazdu riekstiem vai rīsiem var katrs. Galarezultāts gan būs baudāms tikai tad, ja ūdens un sēklas vai rieksti būs kvalitatīvi. Vislabāk izvēlēties filtrētu vai avota ūdeni bez piegaršas, savukārt riekstiem un sēklām jābūt svaigiem – ja tie nostāvējušies veikalu noliktavās un sastāvā esošā eļļa ir oksidējusies, dzērienam būs rūgta garša un nepatīkama smarža.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Peru valdība oficiāli klasificējusi transpersonas un nebinārās personas kā “garīgi slimas”
Lasīt citas ziņas

Mandeļu un lazdu riekstu pienu var nopirkt veikalā, bet tikpat gardi ir arī pekanriekstu, Indijas, Brazīlijas, makadamijas un valriekstu piena dzērieni. To pagatavošana ir vienkārša, ja vien mājās ir jaudīgs blenderis ar trauku.

Pats svarīgākais šajā procesā ir vismaz 10–12 stundas vēsā ūdenī izmērcēt riekstus. Pēc tam ūdeni nolej un riekstus noskalo, mainot ūdeni, līdz tas ir tīrs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pamatreceptei ņem 100 g izmērcētu riekstu un 500 ml ūdens. Sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz šķidrums atgādina biezu pienu, pēc tam izkāš caur vairākkārt salocītu marlīti. Lai dzēriens būtu baudāms, var pievienot dažādas piedevas un garšvielas. Saldināšanai izmanto medu, melasi, kļavu vai agaves sīrupu. No garšvielām – vaniļu, kardamonu, kanēli, kurkumu un muskatriekstu. Bērniem garšo, ja pievieno kakao vai keroba pulveri (kerobs jeb maizes koka pulveris ir līdzīgs kakao, tikai bez uzmundrinošās, bērnu psihi kairinošās ietekmes). Riekstu biezumus, kas palikuši pāri, var izmantot cepumu un kēksu mīklai, piebērt zupām, mērcēm vai sautējumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.