Foto: Shutterstock

Ar lociņiem, baziliku, lavandu un pat apelsīnu: 10 izcilas sviesta pārvērtību receptes 1

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Lai bagātinātu sviesta garšu un piešķirtu neierastāku krāsu, tam var pievienot garšvielas, garšaugus, dārzeņus un pārtikas produktus. Tas dažādos ikdienas maltītes un noderēs ziešanai uz maizītēm, kad jāuzņem viesi.

Sviests ar melno sāli

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

• 125 g sviesta

• ķiploka daiviņa

• melnais sāls

• čili piparu pārslas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīkstam sviestam pievieno sāli, piparus un čili. Visu samaisa un izveido formu. Ietin pārtikas plēvē, liek saldētavā.

! Cepts steiks garšos vēl labāk, ja tam siltam pievieno aukstu sviesta šķēli.

Ar olīvām un oregano

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

• 125 g sviesta

• 2–3 zaļās olīvas

• oregano

Pagatavošana:

Sviestu sablendē ar sakapātām olīvām un sauso oregano garšvielu.

! Lieliski papildinās itāļu un franču maizi.

Sviests ar apelsīnu

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

• 125 g sviesta

• 125 g brūnā cukura

• pusapelsīna sula

• 1 tējkarote ruma

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, apelsīna miziņu, apelsīnu sulu, rumu un 1 tējkaroti auksta ūdens.

! Šis sviests labi garšo ar vafelēm, pankūkām un pudiņiem.

Ar zilā pelējuma sieru

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

• 100 g sviesta

• 100 g Rankas Rokforas siera

• pāris svaigu piparmētras zariņu

Pagatavošana:

Ņem vienādās daļās mīkstu sviestu un sieru, sīki sakapā piparmētru, visu liek traukā un ar dakšiņu sastrādā viendabīgā masā.

! Sviests lieliski garšo uz brokastu sviestmaizes, kā arī ar liellopa gaļu un vārītiem kartupeļiem.

Ar saulē kaltētiem tomātiem un baziliku

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

• 100 g sviesta

• 6–8 saulē kaltēti tomāti

• saišķītis zaļā bazilika

Pagatavošana:

Mīkstam sviestam pievieno sasmalcinātus kaltētus tomātus, sīki sakapātu baziliku. Visu ar dakšiņu saputo viendabīgā masā.

! Niansētām garšām bagātais sviests brīnišķīgi papildinās truša un vistas gaļas ēdienus.

Ar lavandu un cukurzirņiem

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

• 100 g sviesta

• 100 g izlobītu zirņu

• saišķītis lavandas

Pagatavošana:

Izlobītus zirņus ar dakšiņu nedaudz saspaida, pievieno mīkstu sviestu un smalki sakapātu baziliku. Visu saputo viendabīgā masā.

! Izcila piedeva dārzeņu un zivju ēdieniem – tas vienlīdz labi sader ar lasi, zandartu un buti.

Sviests ar sinepēm un lociņiem

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 100 g sviesta

• 2–4 tējkarotes Krievijas sinepju

• sakapāti sīpollociņi

Pagatavošana:

Mīkstam sviestam pievieno sinepes un lociņus. Sastāvdaļas kārtīgi samaisa.

Ar citronu un garšaugiem

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 100 g sviesta

• 1 citrona miziņa

• sakapāti pētersīļi un timiāns

Pagatavošana:

Sviestu sajauc ar sarīvētu citrona miziņu, pētersīļiem un timiānu.

Reklāma
Reklāma

! Izcili garšo ar zivju ēdieniem.

Ar timiānu un medu

Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

• 200 g sviesta

• 1 ēdamkarote medus

• timiāns

Pagatavošana:

Sviestu samaisa ar sakapātu timiānu un medu, lai veidotos viendabīga masa.

Ar kaņepēm un ķimenēm

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 100 g sviesta

• 50 g kaņepju sviesta

• 1 ēdamkarote ķimeņu

Pagatavošana:

Mīkstam sviestam pievieno kaņepju sviestu un ķimenes, ar dakšiņu vai koka karoti viegli saputo viendabīgā masā.

! Kaņepju un ķimeņu sviests lieliski bagātina cūkgaļas un medījumu gaļas ēdienus.

Receptes piedāvājusi “AS Lazdonas piensaimnieks” atpūtas centra “Efeja” restorāna šefpavāre Kristīne Bratka.

Raksts tapis sadarbībā ar biedrību “Siera klubs”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.