Olu mērce 3

Foto: SHUTTERSTOCK

• gaļas buljons

• kviešu milti

• sviests

• olas dzeltenums

• skābais krējums

• etiķis vai citronu sula

• cukurs

• sāls

Pagatavošana:

Kviešu miltus izkarsē sviestā, līdz tie kļūst dzeltenīgi. Pielej šķidrumu, samaisa un vāra 10–15 minūtes. Pieliek ar skābo krējumu sakultu olas dzeltenumu un maisot karsē aptuveni 5 minūtes. Visbeidzot pievieno etiķi vai citronu sulu, cukuru un sāli pēc garšas.

Olu mērci pasniedz pie vārītiem mājputniem, zivīm vai dārzeņiem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.