Foto – Dainis Bušmanis

– Vai šīs darbības piemērs bija arī tas, ka kādreizējais Latvijas aizsardzības ministrs Valdis Pavlovskis rīkoja vēstuļu akciju sabiedrības noskaņošanai, lai Francija Krievijai nepārdod “Mistral” karakuģus, bet lai NATO tos atpērk? 10


– Valdis Pavlovskis un viņa domubiedri kā Baltijas brīvības līgas dalībnieki aktīvi darbojas tajā pašā virzienā kā ALA. Mēs esam rakstījuši prezidentam Barakam Obamam, lūdzot stiprināt NATO un alianses spēku klātbūtni Baltijas valstīs u. tml. Pirms diviem gadiem, kad dienaskārtībā bija jautājums, vai Latviju uzaicināt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), vispirms ASV interešu lokā bija tuvais kaimiņš Kolumbija, bet ASV latviešu sabiedrība lobēja atbalstu Latvijai un panāca, ka tika uzaicinātas divas valstis – gan Kolumbija, gan Latvija.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

– Jūs šogad vadījāt Saeimas vēlēšanu iecirkni Sanfrancisko. Ko no Latvijas politiķiem sagaida vēlētājs Amerikā?

– Vēlēšanas ir brīdis, kad arī Amerikas latvietis izjūt piederību Latvijai un var izdarīt izvēli un kaut ko ietekmēt. Tā ir labā dubultpilsonības dotā iespēja. Šobrīd pasaule ir mainījusies, un cilvēki var piederēt divām valstīm – fiziski atrasties vienā, bet garīgi ar savu sirdi un dvēseli just saikni ar citu. Patiesi cienu cilvēkus, kuriem pēc daudziem Amerikā nodzīvotiem gadiem vēl rūp Latvijas liktenis un kuriem šeit notiekošais ir nozīmīgs. Balsot ieradās sirmgalvji, kuri varbūt Latvijā nav bijuši nekad, noteikti ne pēdējos 20 gados, jo veselības stāvoklis vairs neļauj ceļot un no tālienes sekot Latvijas politikas peripetijām nebūt nav vienkārši.

CITI ŠOBRĪD LASA

Amerikas latvietis grib redzēt Latviju drošu, stipru, bagātu un noteikti nacionālu. Manā iecirknī lielākā daļa vēlētāju balsoja par “Vienotību”, kuru uzskata par spēcīgāko centriski labējo spēku un arī nacionāli noskaņotu. Otrajā vietā bija Nacionālā apvienība, tad – zaļzemnieki.

Uz vēlēšanu iecirkni Sanfrancisko brauca cilvēki trīs četras stundas, dažs pat 500 kilometrus, un bija priecīgi, ka nav jādodas tālāk, nav jālido uz Vašingtonu. Ziemeļkalifornijas luterāņu draudzes dāmas bija izvārījušas dārzeņu, frikadeļu un biešu zupu, izcepušas kūkas un uzvārījušas kafiju. Tā mūsu vēlētāji iecirkņa blakustelpā ieturēja maltīti, skatījās internetā vēlēšanu nakts tiešraidi, apsprieda rezultātus un jokoja, vai nevarētu vēlēšanas rīkot biežāk, lai mēs tādā priecīgā un nacionālā gaisotnē satiktos reizi gadā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.