Foto – Dainis Bušmanis

– PBLA valdes sēdē kultūras ministre Dace Melbārde mudināja latviešus no visas pasaules nākt ar idejām, kā svinēt valsts simtgadi. 10


– Droši vien Austrumkrasta vai Centrālamerikas latvieši 2018. gadā sarīkos dziesmu svētkus. Esam devuši ziņu radošiem prātiem, lai piedalās grāmatas par Latvijas leģendām tapšanā.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Kokteilis
Vārdu maģija: ko par tevi atklāj burtu skaits tavā vārdā
Lasīt citas ziņas

– Daudz spriests, ka uz valsts simtgadi jātop jaunai Latvijas enciklopēdijai, un te vajadzētu apvienot spēkus Latvijā un citviet pasaulē dzīvojošajiem.

– Tas ir plašs un milzīgs darbs, kas nav paveicams līdz 2018. gadam, bet jāiesāk gan. Labi, ja to pa daļām varētu publicēt internetā – cik daudz izdarīts, tik liekam iekšā. Tas būtu drošāks avots par Latvijas lietām nekā Vikipēdija, turklāt šo enciklopēdiju derētu arī angļu valodā. Vēlāk varbūt uzrastos entuziasti tulkotāji, kas pārtulkotu arī citās valodās.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Latvijā jūs strādājāt par ārsti, taču ASV profesionālo karjeru vairs neturpināt?

– Kā ārste es tur nevaru strādāt bez savas izglītības pilnvērtīgas atjaunošanas pēc ASV standartiem. Tas nozīmētu – nolikt teorētiskos un praktiskos eksāmenus un iziet arī prakses un dabūt ASV diplomu. Es pirms deviņiem gadiem uz Ameriku braucu ar citu mērķi – veidot ģimeni.

ASV latviešu sabiedriskais darbs mani ir aizrāvis, bieži vien saprotu – kurš cits to darīs, ja ne es? Sanfrancisko apkārtnē dzīvo jauni, enerģiski cilvēki, kuri aktīvi darbojas latviešu biedrībā, brauc trīs četras reizes nedēļā uz Sanfrancisko latviešu namu, ved bērnus uz latviešu skoliņu, vada šo skolu un ir galvenie nākamgad plānoto Sanhosē dziesmu svētku rīkotāji. Prieks par viņiem!
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.