Pārvietojamās pretgaisa aizsardzības iekārtas, kas izvietotas Krievijā.
Pārvietojamās pretgaisa aizsardzības iekārtas, kas izvietotas Krievijā.
Foto – AFP/LETA

Vējonim atrodoties darba vizītē Lietuvā, amatpersonas, apspriežot drošības situāciju, runājušas arī par to, ka nepieciešams veidot efektīvāku stratēģisko komunikāciju. Daļa Grībauskaite izklāstīja savu pieredzi, veidojot sabiedrībā apziņu par iespējām stāties pretī dažāda veida dezinformācijai. 2

Amatpersonas tikšanās laikā pārrunāja Krievijas sankciju tiešo un netiešo ietekmi uz abu valstu ekonomiku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Amatpersonas apsprieda arī citus kopīgus projektus Latvijai ar Lietuvu, akcentējot sadarbību transporta un enerģētikas savienojumu ar Poliju un Ziemeļvalstīm attīstīšanā, tajā skaitā pieminēts Rail Baltic projekts.

Nozīmīga sarunas daļa tika veltīta arī jautājumiem par ES turpmāko rīcību Grieķijas ekonomiskās situācijas risināšanā, kā arī tika pārrunāti aktuālie jautājumi saistībā ar Vidusjūras reģiona bēgļu krīzi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Amatpersonas atzina, ka nepieciešams aktivizēt Latvijas-Lietuvas starpvaldību komisijas darbu, lai palīdzētu risināt praktiskus pašvaldību un dažādu dienestu sadarbības jautājumus pierobežas zonā, kā arī aicināja stiprināt glābšanas un meklēšanas darbu koordināciju gan jūrā, gan uz sauszemes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.