Foto: shutterstock.com

Biezpiena un rabarberu plātsmaize ar drumstalām 1

Sastāvdaļas (30 x 40 cm pannai) mīklai
• 500 g kviešu miltu
• 25 g rauga
• 150 g sviesta
• 100 g cukura
• 250 g piena
• 2 olas
• 1/3 tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
10 profesijas, ar kuru palīdzību tu vari kļūt par miljonāru! Vai tu jau strādā kādā no tām?
Krimināls
“Nebiju paspējis gultu saklāt…” Pārsteidzošs stāsts par Jevgeniju Gecko, kurš izbēdzis no Jēkabpils cietuma, taču pirms tam sazinājies ar LA.LV
“Ja pie katras zibeņošanas būs šādi paziņojumi, puse Latvijas iedzīvotāju aizies ar sirdi.” Nakts vidū cilvēkus atkārtoti izbiedē šūnu apraidē izsūtītie brīdinājumi
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 700 g rabarberu
• 600 g biezpiena
• 1 ola
• 100 g skābā krējuma
• 75 ml kļavu sīrupa
• 50 g cukura
• Puscitrona miziņa

Drumstalām
• 100 g auksta sviesta
• 100 g cukura
• 100 g kviešu miltu

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Nelielā daudzumā uzsildīta piena, maisot ar putojamo slotiņu, izšķīdina raugu. Pievieno pārējo pienu, olas, sāli, cukuru un izmaisa. Izsijā un lēnām iemaisa miltus. Izkausē sviestu, mazliet atdzesē (lai nav karsts) un iestrādā masā. Izmīca mīklu un, ja tā par šķidru, pievieno mazliet miltu, bet lai nav par daudz, jo tad mīkla būs sausa. Tai jābūt mazliet lipīgai un elastīgai. Mīklu liek bļodā un uzsedz dvielīti. Tagad, kad vairs nav siltu radiatoru vai plīts virsmas, mīklu var stundu raudzēt līdz + 40 °C uzkarsētā un pēc tam izslēgtā cepeškrāsnī.

Uzrūgušu mīklu izrullē plānā kārtiņā un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, malas paceļot uz augšu. Uzber šķēlītēs sagrieztus rabarberus, kam uzlej kļavu sīrupu. Biezpienu izmīca un sajauc kopā ar skābo krējumu, pievieno olu, cukuru un citrona miziņu. Masu uzlej rabarberiem.

Gatavo drumstalas, aukstu sviestu sajaucot ar miltiem un cukuru, lai veidojas drumstalas. Svarīgi to darīt ar pirkstu galiem, lai sviests nesasilst un neveidojas mīkla. Uzber sagatavotajai masai. Cep +190 °C aptuveni stundu. Ļoti sātīga un aromātiska plātsmaize!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.