Foto – Shutterstock

Burkānu un apelsīnu džems 1

Ievārījumu vāra ne tikai vasarā un rudenī. Ja ir aizdomas, ka burkānu raža ir apdraudēta un ilgi neuzglabāsies, var gatavot džemu. Lielveikalos tagad apelsīnus var nopirkt lētāk. Liekam kopā!

FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
Kokteilis
Arestēts Makrona galvenais sulainis. Viņš prezidenta acu priekšā darījis ko tādu, kas šokējis visu Franciju
Lasīt citas ziņas

Notīrītus burkānus sagriež lielos gabalos un ber katlā ar biezu dibenu. Ielej nedaudz ūdens un sautē, līdz dārzeņi kļūst mīksti.

Burkānus nokāš un sasmalcina kopā ar apelsīniem. Džemam izmanto plānu, no baltās daļas atdalītu mizu, ko sagriež strēmelēs. Mīkstumu sadala gabaliņos, bet var arī izspiest tikai sulu. Pieber nepieciešamo cukura daudzumu un vāra aptuveni 30 minūtes, līdz džems sabiezējis. Pievieno brendiju un samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Karstu pilda burkās, aizvāko, apgāž, apklāj ar segu un lēnām atdzesē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.