DIENVIDSUDĀNA 0

Kopš 7. un 8.jūlijā notikušajām sadursmēm starp valdības un opozīcijas spēkiem drošības situācija Džūbā strauji pasliktinājusies – notikuši vairāki incidenti un apšaudes, cīņas un vardarbīgi noziegumi joprojām turpinās, tādēļ ĀM ceļotājiem stingri iesaka neapmeklēt Dienvidsudānu.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Situācija Dienvidsudānā ir saasināta kopš valsts neatkarības iegūšanas 2011.gadā, kad Dienvidsudāna atdalījās no Sudānas.Abu valstu starpā joprojām pastāv domstarpības, īpaši robežu demarkācijas jautājumā, līdz ar to īpaši bīstama situācija ir tieši pierobežas reģionos. Kopš 2013.gada nogales valstī norisinās iekšpolitiskā krīze, un drošības situācija ir kritiska visā valsts teritorijā.

Tā kā valstī nav Latvijas pārstāvniecības, tautiešiem konsulāro palīdzību iespējams saņemt citu Eiropas Savienības dalībvalstu pārstāvniecībās, taču, ņemot vērā pašreizējo drošības situāciju, ministrija arī atgādina, ka iespēja sniegt konsulāro palīdzību ir ierobežota.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt Apvienotās Nācijas paziņojušas, ka evakuēs visus mazāk svarīgos darbiniekus no Dienvidsudānas, kur uzliesmojusi vardarbība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.