Foto-Timurs Subhankulovs

Veic resorisko pārbaudi 2


Gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), gan Ģenerālprokuratūra pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lūguma saistībā ar RPIVA darbiniekiem izmaksātajām naudas balvām patlaban atbilstoši savai kompetencei veic resorisko pārbaudi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Ministrija informē, ka nav bijusi informēta par pērn veiktajiem grozījumiem RPIVA darba koplīgumā. “Juridiski augstskolai nav pienākums par to informēt ministriju, tas ir augstskolas iekšējās pārvaldības jautājums un rektoru atbildība. Taču IZM sagaida, ka augstskolas ar darbiniekiem slēdz racionālus un likumdošanai atbilstošus līgumus vai koplīgumus,” skaidro IZM pārstāve Inta Bērziņa.

Vēl janvārī sarunā RPIVA rektore Daina Voita medijiem izteica pieņēmumu, ka akadēmijas reorganizācija saistīta arī ar interesi pārņemt tās finanšu uzkrājumus. Voita toreiz norādīja, ka pagājušā gada nogalē RPIVA uzkrājumi investīcijām sasniedza četrus miljonus eiro, kas, pievienojoties LU, līdzās citām saistībām nonāktu LU īpašumā. Pēcāk Voita kategoriski atteikusies komentēt informāciju par RPIVA darbiniekiem izmaksātajām prēmijām, kamēr notiks likvidācijas process.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.