1–7 diena (no cikla sākuma: pirmās menstruāciju dienas) 0

Sieviete šajā laikā ir ļoti jūtīga un ievainojama, viņa vēlas uzmanību, rūpes, un draudzīgu – pat tēvišķu aizbildniecību. Viņa var ignorēt seksu, bet vēlas apēst kaut ko garšīgu un aizrāvusies var krietni patukšot ledusskapi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Lasīt citas ziņas

Kas notiek ar viņu? Pirmajā-otrajā dienā viņa jūt velkošas sāpes vēdera lejas daļā, galvassāpes, aizkaitināmību. Tikai 4-6 dienā noskaņojums stabilizējas. Šajā laikā nepieciešams mazāk fiziskas slodzes un emocionāla stresa. Viņa ir ļoti jutīga pret sāpēm (nevajadzētu veikt sāpīgas procedūras, pie zobārsta labāk neiet).

Kāpēc? Iepriekšējās divas nedēļas viņas ķermenis gatavojās iespējamai grūtniecībai, izstrādājās progesterons, bet apaugļošana nenotika, un šī hormona līmenis strauji nokritās. Sākas prostaglandīna izstrādāšanās, kas izraisa asinsvadu spazmas un nepieciešamo dzemdes saraušanos. Bet sašaurinās visi organisma asinsvadi un, ja sievietei ir zems asinsspiediens, viņai var būt stipras galvassāpes.

CITI ŠOBRĪD LASA
Vīrieša mīlestība šajā periodā vislabāk izsakāma ar to, ka pirmajās divās dienās nebūs seksa. Labāk nepiedāvāt sievietei kafija un šokolādi, jo tās pastiprina prostaglandīnu darbību, un līdz ar to arī muskuļu spazmas. Ej ar viņu pastaigā, lai mazinātu spazmas (tas ir efektīvāk, pat ja viņa labāk gribētu gulēt uz dīvāna visu dienu). Runā mīļus vārdus, paguliet apkāvušies. Viss drīz nokārtosies.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.