Kadri no konkursā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” uzvarējušajiem spēlfilmu projektiem – attēlā kadrs no spēlfilmas “Bille”.
Kadri no konkursā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” uzvarējušajiem spēlfilmu projektiem – attēlā kadrs no spēlfilmas “Bille”.
Publicitātes foto

“1906” 0


Vēsturiska spēlfilma, režisors, producents un scenārija autors Gatis Šmits, scenārija līdzautore Inga Rozentāle, operators Jurģis Kmins, filmu tudija “Tanka”. Kopējais NKC ražošanas atbalsts (2015 – 2017) – 790 000 eiro.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu 26
Lasīt citas ziņas

1905. gada revolūcijas izskaņā Rīgā uz dramatiska vēsturiskā fona negaidīti savijas dažādu cilvēku likteņi.

Gatis Šmits, kino un teātra režisors: “Filma lielā mērā būs kriminālā žanra darbs – kaujinieku aktivitātes, viņu pēdējie izmisīgie mēģinājumi cīnīties līdz galam un tam pretī – dekadentiskā un romantiskā literātu pasaule. Iedziļinoties atveidojamajā laikmetā, esam veikuši milzu izpētes darbu, un visu mūsu varoņu personības ir balstītas konkrētā vēsturiskā kontekstā. Piemēram, veidojot Violetas tēlu, iedvesmojāmies no dzejnieces Zemgaliešu Birutas, kura arī bija gan dzejniece, gan arī piedalījās kaujinieku aktivitātēs. Filmas izveidē ir iesaistīti spēcīgākie profesionāļi.”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.