Dažādu pildījumu kombinācijas 2

Šķiet, ka picai der jebkuri produkti dažādās kombinācijās – dārzeņi, augļi, jūras veltes, piena un gaļas produkti (izņēmums ir graudaugi un pākšaugi).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

• Anšovi labi sader ar olīvām, raudeni un ķiplokiem.
• Garda pica izdodas, ja kopā ar sieru ir sīpoli, puravi, ķiploki (vai lakši pavasarī) un timiāns, vairāk sastāvdaļu nemaz nevajag.
• Tuncis labi garšo ar olīvām, papriku, sīpoliem un dillēm.
• Veģetārās picas ir gardas, ja kombinē zilo un cieto sieru. Dārzeņus ieteicams pirms tam apcept eļļā vai grilēt.

13 gardas picas noslēpumi
1. Lai pica būtu mīksta un vienlaikus kraukšķīga, to cep +220…+230 °C vidēji 15 minūtes. Visvieglāk gatavību noteikt pēc krāsas – kad pamatne kļūst zeltaini brūna, pica ir gatava.
2. Ieteicams uz picas pamatnes plānā kārtiņā uzziest tomātu mērci un tikai tad likt pildījumu (jo īpaši tas svarīgi rauga mīklai).
3. Lai pildījums cepot neslīdētu nost, tomātu mērci pārkaisa ar smalki sarīvētu treknāku sieru un tikai tad liek pārējās sastāvdaļas. Siers šajā gadījumā visu satur kopā.
4. Pirms cepšanas picu mazliet aprasina ar eļļu.
5. Svaigus zaļumus liek uz nedaudz atdzisušas picas, citādi tie kļūst brūni. Picai piestāv baziliks, timiāns, estragons, raudene, pētersīļi un dilles. Turklāt ar jūras veltēm labi garšo raudene, gaļas pildījumam der Kajennas pipari un pētersīļi, sēņu picai – timiāns un dilles, bet tomātu un mocarellas siera picai – baziliks.
6. Sieru uz picas liek piecas minūtes pirms gatavošanas beigām.
7. Garšas nianses būs bagātīgākas, ja izmantos vairāku veidu sieru.
8. Gaļa vai desa jāsagriež jau veikalā, jo plānākas šķēlītes picā ir gardākas. No biezām iztek tauki.
9. Smagākās sastāvdaļas ieteicams likt uz vieglākajām.
10. Picas malas izcepas kraukšķīgas, ja tās pirms ievietošanas krāsnī apziež ar eļļu.
11. Pica ir kraukšķīgāka, ja karstums krāsnī plūst no apakšas (nevajag ieslēgt ventilatoru vai grilēšanas režīmu).
12. Lai picai piešķirtu asumiņu, pēc izņemšanas no krāsns to var aprasināt ar izspiestu ķiploku, kas sajaukts ar kvalitatīvu eļļu.
13. Gardas picas pamatnoteikums – nepārspīlēt ar sastāvdaļu daudzumu. Ja kārtu kārtām saliek dažādus produktus, turklāt biezās šķēlēs, tie kārtīgi neizcepsies.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.