Foto: Anda Krauze

Griķu un rīsu sacepums ar zaļumu mērci, gatavots cepeškrāsnī 0

Sastāvdaļas
• 3 l māla podiņš
• 200 g griķu
• 100 g rīsu
• 750 ml piena
• 1 tējkarote sviesta
• malti melnie pipari
• sāls

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā 189
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vispirms māla podiņa sienas noziež ar eļļu, lai nepierautu ēdienu. Tad bļodiņā ieber griķus un rīsus, pievieno sāli un melnos maltos piparus un samaisa, lai garšvielas vienmērīgi apņemtu bļodas saturu. Tad pārber māla podiņā, pielej pienu, pievieno gabaliņu sviesta, vāku podiņam virsū un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 200 °C aptuveni 1 stundu.

Pasniedz ar zaļumu mērci, kas pagatavota no skābā krējuma, kam pievienoti sakapāti zaļumi (lociņi, dilles, pētersīļi), caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas, sāls, cukurs, olīveļļa un nedaudz svaigi spiestas citrona sulas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ja gribas gaļu, var uztaisīt vistas gaļas plācenīšus. Atkaulo vistu šķiņķus, gaļu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno olu, smalki sakapātus zaļumus, pierīvē sieru. No masas veido plācenīšus un cep uz pannas eļļā.

• Atkaulotos vistu šķiņķīšus var uz stundiņu iemarinēt (marinādi gatavo no sojas mērces, eļļas, Santa Maria garšvielām vistas ēdieniem, sāls, pipariem, ja gribas pikantāku marinādi, var pievienot čili). Tad iemarinētos vistu šķiņķīšus liek cepammaisā un 30–40 minūtes cep cepeškrāsnī.

!!! Ļoti sātīgs ēdiens! Kopā ar rīsiem griķu garša kļūst maigāka. Ja negaršo griķi, tos var aizstāt ar prosu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.