Ulda Muzikanta foto

Krēma pagatavošana 12

Dabūt labu sviestu ir lielākā problēma. Pēc tā Arnita brauc uz Rīgas Centrāltirgu, kur iegādājas sveramo Krāslavas ražojumu. Cepēja secina, ka pat tās pašas firmas paciņās fasētais jau ir citāds. No veikalā nopēr­kamajiem derēs Cesvainē, Talsos, Krāslavā ražotais saldkrējuma sviests bez piemaisījumiem (ja sviests ir slikts, putojot tas paliek kunkuļos).

Reklāma
Reklāma

• Garšvielas

Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Vaniļas cukuru var pievienot pēc garšas. Ja vēlas, rotājumam krēma rozes var iekrāsot ar pārtikas krāsvielām, aromātam daļai masas pievienot šķīstošo kafiju vai rumu, taču Arnita ir klasisko garšu piekritēja un šādas piedevas neizmanto.

Krēmu vislabāk gatavot iepriekšējā vakarā pirms dekorēšanas, lai tas labi atdziest. Ziemā straujāk var atdzesēt, izliekot ārā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā olām pieber pusi cukura, visu norādīto kviešu un kartupeļu miltu daudzumu un saputo. Katliņā krietni uzkarsē pienu (to neuzvāra). Tad saputoto masu lej pienā un pieber otru pusi cukura. Karsējot visu laiku maisa. Kad uzmet pirmo burbuli, katliņu noņem no uguns un liek dzesēties. Ērti ir karsēt uz elektriskās plīts. Uz gāzes vai malkas plīts to var darīt ūdens peldē.

Kamēr putriņa dziest, puto sviestu, līdz tas kļuvis spīdīgs un zaudējis parasto struktūru. Pakāpeniski pievieno vārīto masu. Jo vairāk putriņas, jo krēms mazāk trekns, bet šķidrāks. Īsto gatavību nosaka pēc garšas un sajūtas. Sviestu un putriņu saputo viendabīgā masā. Ja vēlas, var piebērt vaniļas cukuru.

! Vārītā krēma vietā var saputot saldo krējumu (piemēram, “Tukuma piena” ražoto), kas šķiet mazāk trekns. Vasarā putukrējumā var iemaisīt kādas ogas (želatīnu nepievieno). Ja izmanto saldo krējumu, tortes kārtas liek kopā tās dienas rītā, kad svētki paredzēti. Savukārt torte ar vārīto krēmu var glabāties dienu un pat divas – kļūs tikai garšīgāka.

Ievārījums

Ideālajā variantā gatavo svaigu. Uzvāra ābolus ar saldētiem ķiršiem un brūklenēm. Visu sablendē. Cukuru pievieno pēc garšas. Der arī pašu vārītais ābolu vai brūkleņu ievārījums no pagraba krājumiem.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.