Jautājums šefpavārei: “Sēnes šogad ir tik daudz – kā tās labāk saglabāt ziemai?” 1

TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” kāda skatītāja uzdeva jautājumu par sēnēm: “Gribētu zināt par sēnēm! Sēnes šogad ir tik daudz, kā labāk saglabāt ziemai – marinētas vai sālītas, vai kādā veidā?”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. “Mani, 71 gadu vecu buku, neviens nemācīs!” Drāma ap Andra Bērziņa lomu izrādē vēršas plašumā 1
Krievijas televīzijā parāda karti ar valstīm, kuras Putins varētu apbruņot, lai uzbruktu “jutīgiem mērķiem” Rietumvalstīs 196
Kokteilis
Radošs, īgns, ambiciozs vai egoistisks: ko par tavu raksturu atklāj dzimšanas mēnesis?
Lasīt citas ziņas

Uz skatītājas jautājumu atbildēja šefpavāre Ina Poliščenko: “Viens variants ir, ka jūs viņas novārat vieglā sālsūdenī, protams, nejaucot kopā veidus. Pēc tam viņas atdzesējat un aplejat ar marinādi. Marinādi iesaku klasisko, kas ir ūdens, sāls, etiķis, pipari, kāda lauru lapa, un arī pēc garšas intensitāti!”

Kā otru variantu sēņu saglabāšanai ziemas sezonai, šefpavāre Poliščenko ieteica sēņu saldēšanu. “Saldējot sēnes, iesaku viņas iepriekš apcept, jo, ja jūs viņas neapcepsiet un sasaldēsiet, viņām būs tā rūgtā garša – un pēc tam to nevarēs noņemt ar citu produktu palīdzību,” ieteica šefpavāre TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Rezumējot, Poliščenko vēlreiz uzsvēra, ka viens veids ir sēņu marinēšana, otrs – saldēšana. “Protams, ir arī kaltēšana, bet tas ir laikietilpīgs process,” viņa teica.

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.