Foto – Shutterstock

Skolas laikā bērni-Vēži izrāda pastiprinātu interesi par vēsturi: viņi lieliski atceras gadskaitļus un nolikumus; rodas tāds iespaids, ka viņi piedalījušies Vaterlo kaujā vai atklājuši Ameriku kopā ar Kolumbu. Daudzi no viņiem vēlāk kļūst par aktieriem, māksliniekiem, mūziķiem un citu radošu profesiju pārstāvjiem. 1


Būdami iespaidiem bagāti, bērni-Vēži ārkārtīgi bieži fantazē. Turklāt ne vienmēr izdodas izprast, kur beidzas īstenība un sākas izdoma. Stāstot par ikdienas notikumiem, viņi tik ļoti tos izdaiļo, ka citi bērni sauc tos par meļiem. Taču tie nav meli, tikai atšķirīgs nekā citiem cilvēkiem pasaules redzējums.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Bērni-Vēži jau no mazotnes izrāda interesi par naudu, turklāt ne jau patērētāja interesi, kad bērni izlūdzas naudu saviem vecākiem. Vēži cenšas paši nopelnīt kabatas naudu. Pie tam zēnus saista biznesa pasaule, bet meitenes pārsvarā interesējas par kulināriju un mājsaimniecību. Tās īpašības pelna atzinību.

Bērni-Vēži dziļi gādīgi izturas pret radiem, godā ģimenes tradīcijas, nav vienaldzīgi pret ģimenes finansiālo stāvokli. Priekšroku Vēži dod grāmatām par varoņiem un izciliem cilvēkiem, bieži iedomājoties sevi viņu vietā. Vēži mīl dzīvniekus un labprāt tos kopj. Izņēmumu sastāda bērni, kam mazotnē pašiem trūka mīlestības un siltuma. Par to jāvaino nevis bērni, bet tie, kas viņus audzināja.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kļuvuši pieauguši, bērni-Vēži neaizmirst tēva mājas. Iespējams, ka viņi ir visuzmanīgākie no bērniem. Pie mazākās izdevības, pat dzīvojot citā pasaules malā, tie ir laimīgi apciemot savas bērnības zemi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.