Kā izcept gardas siera maizītes. Eksperimentē ar zaļumiem vai riekstiem! 0

Sastāvdaļas – 100 g cieta siera, 2 glāzes miltu, 250 ml saldā vai skābā krējuma, šķipsna sāls, tējkarote cukura, 50 g sviesta, ēdamkarote cepamā pulvera, zaļumi pēc garšas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Man ir lauzta kāja un deguns, pārsista piere, pamatīgs smadzeņu satricinājums…” Horens Stalbe Dobelē nežēlīgi piekauts 33
Mājas
12 senlatviešu ticējumi par Jurģu dienu: kāda šī diena, tāda visa vasara? 25
Putinam draud briesmas, par kurām pagaidām zina tikai nedaudzi 15
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sieru sarīvē uz rupjas rīves, tam pievieno mīkstu sviestu, sāli, cukuru un krējumu. Visu samaisa.
Pievieno pēc garšas sasmalcinātus zaļumus un miltus, kuriem pievienots cepamais pulveris. Iemaisa elastīgu mīklu, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu.
Mīklu izveltnē, tad sarullē kā ruleti, sagriež apmēram centimetru biezās ripiņās. No tām veido maizītes, tās rindo uz cepešpannas, kurai uzklāts cepamais papīrs.
Virsu var pārkaisīt ar saberztiem riekstiem.
Cep 180 grādu karstumā 20–25 minūtes, līdz veidojas viegli brūngana virsiņa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.